Затлъстяването е сериозен проблем, който засяга както кучетата, така и

...
Затлъстяването е сериозен проблем, който засяга както кучетата, така и
Коментари Харесай

Кои породи кучета са предразположени към напълняване

Затлъстяването е сериозен проблем, който визира както кучетата, по този начин и хората. Точно като хората, кучетата, които носят прекалено много тегло, са изложени на по-висок риск от редица кучешки здравословни проблеми, в това число проблеми със ставите, сърдечни болести и кучешки диабет.

Въпреки че всяка порода кучета може да затлъстее, някои породи са по-склонни към наддаване на тегло от други.

В тази публикация ще разгледаме някои от породите кучета, които е най-вероятно да станат с наднормено тегло или затлъстяване.

Лабрадор Ретривър

Лабрадор ретривърите са известни с любовта си към храната и за жалост това може да докара до проблеми с тежестта. Лабораториите са дейни и обичат да играят, само че също по този начин имат податливост към преяждане. Ако имате лаборатория, значимо е да наблюдавате приема на храна и да се уверите, че се движат доста.

Бийгъл

Бигълите са друга порода, която може да бъде предразположена към затлъстяване. Те имат муден метаболизъм и са склонни да наддават елементарно. Подобно на лабрадорът, бигълите също обичат да ядат, тъй че е значимо да наблюдавате приема на храна и да се уверите, че се движат задоволително.

Басет хаунд

 Напълняване при кучетата

Басет хаундите са друга порода, която може да бъде предразположена към кучешко затлъстяване. Те имат податливост да стават мързеливи и неактивни, което може да докара до наддаване на тегло. Важно е да се уверите, че вашият басет има доста извършения, с цел да предотвратите наднорменото тегло.

Дакел

Дакелите са известни с дългите си тела и къси крайници, само че също измежду породите кучета, предразположени към напълняване. Техният дребен размер и ниското равнище на интензивност могат да улеснят напълняването им. Важно е да наблюдавате приема на храна и да се уверите, че получават задоволително извършения, с цел да бъдат здрави.

Булдог

Булдозите са друга порода, която може да бъде предразположена към затлъстяване. Те имат муден метаболизъм и са склонни да наддават елементарно. Булдозите също имат податливост към преяждане, тъй че е значимо да наблюдавате приема на храна и да се уверите, че получават задоволително извършения и кучето не е с наднормено тегло.

Кокер шпаньол

 Кучетата

Кокер шпаньолът е друга порода, която може да бъде предразположена към затлъстяване. Те имат податливост да стават мързеливи и неактивни, което може да докара до наддаване на тегло. Важно е да се уверите, че вашият кокер шпаньол получава доста извършения, с цел да го предпазите от наднормено тегло.

Мопс

Мопсовете са друга порода, която може да бъде предразположена към затлъстяване. Техният дребен размер и ниското равнище на интензивност могат да улеснят напълняването им. Мопсовете също имат податливост към преяждане, тъй че е значимо да наблюдавате приема на храна и да се уверите, че се движат задоволително.

В умозаключение, до момента в който всяка порода кучета може да стане с наднормено тегло или затлъстяване, някои породи кучета са по-склонни към затлъстяване.

Ако имате една от изброените нагоре породи, значимо е да наблюдавате приема на храна и да се уверите, че получават задоволително извършения, с цел да предотвратите наднорменото им тегло. Като поддържате кучето си със здравословно тегло, можете да му помогнете да живее дълъг и здравословен живот.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР