Затлъстяването е често срещано метаболитно нарушение и се определя като

...
Затлъстяването е често срещано метаболитно нарушение и се определя като
Коментари Харесай

Ръководство за хранене за управление на затлъстяването и плодовитостта

Затлъстяването е постоянно срещано метаболитно нарушаване и се дефинира като прекалено струпване на телесни мазнини. Разпространението на затлъстяването и наднорменото тегло бързо нараства както при мъжете, по този начин и при дамите и се трансформира в зараза в международен мащаб.

Специалистите считат, че затлъстяването има пагубно въздействие върху всички системи на тялото, в това число репродуктивното здраве.

Ефект на женското затлъстяване при неплодородие

Затлъстяването оказва въздействие върху здравето на дамите през целия им репродуктивен живот с неподходящи резултати освен върху плодовитостта и краткосрочните затруднения на бременността, само че и върху дълготрайните здравни резултати както за дамите, по този начин и за техните деца. В съпоставяне със здравите дами, дамите с наднормено тегло имат по-висок късмет за менструална дисфункция и овулация. Освен това дамите със затлъстяване са изложени на висок риск от субфертилитет и субфертилност, процентът на забременяване, процентът на спонтанни аборти и доста други затруднения при бременност се усилват при тези дами. Те са склонни да имат неприятни репродуктивни резултати при естествено, както и асистирано забременяване или репродукция, като индукция на овулация, IVF/ICSI и цикли на даряване на яйцеклетки.

Ефекти от затлъстяването при дамите по време на бременност

 Затлъстяване

Затлъстяването при майката и нарасналият риск от голям брой съществени затруднения при бременност имат както краткосрочни, по този начин и дълготрайни негативни резултати. Тези опасности включват хипертония, провокирана от бременност, и прееклампсия, GDM (гестационен диабет) и антенатална меланхолия. Жените със затлъстяване са по-склонни да получат индукция на раждането и цезарово сечение и също по този начин е по-вероятно да имат мъртво раждане спрямо дамите с обикновено тегло.

Затлъстяването по време на бременност освен въздейства на етапа на бременността, само че има и последици за здравето на дамата в по-късен живот. Има по-големи шансове една жена да развие диабет, хронична хипертония и сърдечно-съдови болести през живота си. Затлъстяването при майката също усилва вероятността от гинекологични ракови болести в по-късен живот, в това число рак на яйчниците и ендометриума.

Загубата на тегло е златният стандарт за лекуване както при мъже, по този начин и при дами. Пациентите с наднормено тегло и затлъстяване би трябвало да бъдат насърчавани да отслабнат, преди да възнамеряват зачеването, с цел да се понижат неприятните гинекологични резултати, дължащи се на затлъстяването.

Вредна диета за плодовитостта

 Ръководство за хранене за ръководство на затлъстяването и плодовитостта

Характеристики на диетата, която въздейства отрицателно върху плодовитостта и предизвиква затлъстяване:

- Висок банкет на алено и модифицирано месо;

- Висок банкет на сладки питиета и нездравословни закуски;

- Нисък банкет на фибри, витамини и минерали;

- Лоша консумация на риба;

- Лоша консумация на зеленчуци и плодове;

- Висок банкет на трансмазнини;

- Заседнал метод на живот;

- Рядка консумация на ядки и семена.

Важни промени в диетата както за мъже, по този начин и за дами

 Плодовитост

Ядки и сушените плодове

Ядките и сушените плодове са превъзходен източник на протеини, витамини и минерали, а също по този начин имат огромни количества селен (минерал), който понижава хромозомните увреждания в яйцата, което оказва помощ за повишение на равнищата на плодовитост. Яжте шепа ядки и сушени плодове като бадеми, орехи, стафиди, смокини и други с мляко всяка заран, с цел да повишите равнищата на плодовитост.

Зеленолистни зеленчуци

Зелените зеленчуци са богат източник на фолиева киселина и витамини, които оказват помощ в процеса на вярна овулация. Освен това понижава възможностите за импровизиран аборт и генетични аномалии. Зеленчуци като броколи, спанак и къдраво зеле би трябвало да бъдат включени в диетата, защото те освен усъвършенстват плодовитостта на яйцеклетката, само че също по този начин оказват помощ за производството на положително качество на сперматозоидите.

Чесън

Чесънът е фалшификация за повишение на плодовитостта както за мъже, по този начин и за дами. За дамите поддържа естрогенния баланс в тялото и по този метод поддържа плодовитостта. За мъжете оказва помощ за възстановяване на придвижването на сперматозоидите, което усилва възможностите за забременяване, когато се употребява постоянно. 2 нарязани скилидки на празен корем могат да се употребяват всекидневно.

Млечни артикули

Млякото и продуктите от него са богат източник на калций, положителни мазнини и витамин D. Те са от значително значение за възстановяване на равнищата на плодовитост. Тези артикули подхранват цялото тяло и спомагат за по-бързото забременяване. Органични млечни артикули без хормони като кисело мляко, извара, мътеница и прясно мляко би трябвало да бъдат включени в ежедневната диета;

Фибри

 Ръководство за хранене за ръководство на затлъстяването и плодовитостта

Фибрите оказват помощ на тялото да се отърве от непотребните хормони и да поддържа салдото на кръвната захар. Той също по този начин може да помогне за унищожаване на непотребния естроген, като се свързва с него в червата. След това непотребният естроген се отстранява от тялото като отпадъчен артикул, което води до надзор на равнищата на естроген.

Някои скотски протеини като месото, би трябвало да бъдат сменени с растителни протеинови източници като фасул, леща, ядки и семена, защото тези растителни източници са свързани с понижен риск от неплодородие.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР