Затъваме в популизъм, правителство няма да има. Трябва да си

...
Затъваме в популизъм, правителство няма да има. Трябва да си
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев: Ако не се ускорим към еврозоната, ще имаме Че Гевара за министър-председател

" Затъваме в популизъм, държавно управление няма да има. Трябва да си приказваме, да сложим въпросите на страната на масата и дружно да ги решаваме ". Това сподели Росен Плевнелиев в Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), където изнесе лекция на тематика " Иновации, технологии, вложения - провокации и вероятности в световния свят ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Събитието е проведено от деканското управление на Архитектурния факултет и от Студентския съвет на университета, и се реализира в границите на профилирания лекционен курс " Бизнес връзка ".

" Тук не идват вложители, тъй като единствено мрънкаме и сме си самодостатъчни в своя яд към близките ", сподели още той. Плевнелиев уточни, че би трябвало да се форсира приемането на страната в еврозоната. " Ако не се ускорим към еврозоната, ще имаме Че Гевара за министър-председател ", сподели той.

" Когато президент излиза с вдигнат пестник и афишира, че ще се бори с мафията, няма по какъв начин да се случи един лев инвестиция. Не сте чули нито един хърватски, гръцки или румънски политик да приказва по този начин. Има три неща, по които там са разбрали, че няма да се карат - те са положителното име и репутацията на страната, икономическия напредък и развиването на човешкия капитал и по тази причина са на светлинни години пред нас. Сърбия прави цех за акумулатори, а Хърватия - за " Бентли ", сподели Плевнелиев.

" Работихме систематически и бяхме на финала да имаме цех за коли на " Фолксваген " в страната. Отстранихме 12 страни, останахме две – България и Турция, трябваше да отговаряме на доста условия за тази инвестиция ", добави Плевнелиев.

" Изкуственият разсъдък дава необикновено опция на България да се изстреля към разцвет. Той няма да размени хората а ще им оказва помощ и в случай че имаме два - три целта в страната, по които да има консенсус, можем да реализираме доста ", сподели Росен Плевнелиев.

" Да си сегашен президент е сложна работа, само че да си някогашен президент е страхотна работа ", сподели още Росен Плевнелиев, пред студентите на които описа по какъв начин е почнал да развива бизнес в Германия и в България.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР