Засякоха заболели от коронавирус в Португалия, Канада и Русия. Очаквавт

...
Засякоха заболели от коронавирус в Португалия, Канада и Русия. Очаквавт
Коментари Харесай

Коронавиврус в Португалия, Канада и Русия? В Китай жертвите растат

Засякоха болни от ковид в Португалия, Канада и Русия. Очаквавт се лабораторни потвърждения.
Първи случай на допустима болест с новия ковид беше регистриран в Португалия, съобщид Efe, базирайки се на Министерството на здравеопазването на страната. Според организацията, пациентът е в болница в Лисабон. Той е дошъл от китайския град Ухан, положението му е устойчиво.
В събота вечерта стана ясно, че гражданин на Торонто , Канада е инфектиран с новия ковид 2019-nCoV. Това заяви представител на Министерството на здравеопазването на страната, представен от Агенция Франс Прес.50-годишният мъж, който има признаци на новия вид пневмония, се е завърнал в Торонто от Ухан на 22 януари. Състоянието на пациента е устойчиво, той е приет в болница. Ако диагнозата бъде доказана, това ще бъде първият случай на ковид 2019-nCoV в Канада.
Седем души с висока температура и признаци на новия ковид са приети в болница от хотел в северен квартал на Москва , оповестяват съветските медии. По предварителни данни всички те са китайски жители. " Тази вечер седем души бяха приети в болница от хотел в квартал Войковски. По предварителна информация всички те са китайски жители. Те са диагностицирани с висока температура ", обобщават медиите.
В неделя броят на инфектираните с новия вид ковид в Китай се усили до 1975. Починалите са 56 починаха, предава БГНЕС. Властите в тежко засегнатата провинция Хубей оповестиха за 15 нови смъртни случая и 323 нови доказани инфектирани.
С последните числа от Хубей, епицентър на болестта, доказаните инфекции в цялата страна стават 1610 въз основа на данни, оповестени преди този момент от централното държавно управление.
Агенция Ройтерс разгласява два научни разбора на епидемията, съгласно които всеки инфектиран с новия вирус предава заболяването приблизително на 2-ма или 3-ма души . Това е по този начин при сегашните темпове на разпространяване, които съгласно специалистите се въздействат директно от ограниченията за надзор и предварителна защита от болестта, които са в ход. Те би трябвало да стопират заразяването в минимум 60 на 100 от случаите, безапелационни са учените.
Властите в Хонконг оповестиха, че за прекъсване на разпространяването на заболяването от днес се затварят известните увеселителни паркове Дисниленд и Оушън парк. Хотелите обаче не престават естествената си работа.
Китай разгласи частична обсада на южния град Шантоу , като ограничи влизането на коли и прекрати публичния превоз в опит да управлява разпространяването на смъртоносния вирус. Хората, които идват на гарите, ще бъдат тествани и " призовани да се върнат ", обявиха управляващите в града с население от 5,6 милиона души, който е 1100 километра на юг от Ухан, епицентър на епидемията.
Автобусните транспорти на дълги дистанции ще забранят и управляващите в Сиан , обявиха управляващите, до момента в който се борят да слагат под надзор смъртоносния нов вирус, който се популяризира в цялата страна, заяви Агенция Франс Прес. От 18:00 часа локално време в неделя град Сиан ще спре рейсове на дълги дистанции и туристическите чартърни рейсове, влизащи в 10-милионния град, оповестиха локалните представители в платформата Weibo, сходна на Twitter, след оповестяването на сходни ограничения в Тиендзин и Пекин.
Властите в китайския град Тиендзин , с население 15 милиона души, взеха решение изцяло да спрат автобусния транспорт на пасажери на дълги дистанции поради ковид, заяви държавното управление в обществената мрежа Weibo. " За да се ползва непоколебим надзор върху разпространяването на новия тип ковид посредством пътническия трафик, всички междуградски транспорти на пасажери от и до Тиендзин ще бъдат спрени от 27 януари ", се споделя в известието.
Забраняват се пътуванията освен с градските рейсове, само че наемането на такива за избрани пътувания, частните и туристическите.
Най-високото равнище на реагиране при изключителни обстановки, обвързвано с публичното здраве, към този момент е оповестено в 30 провинции, градове с централно послушание и специфични административни региони на Китай с общо население от над 1,3 милиарда души.
Припомняме, че на 31 декември 2019 година китайските управляващи уведомиха Световната здравна организация за огнище на незнаен вид пневмония в Ухан, огромен търговски и промишлен център с население от над 11 милиона души. Причинителят на заболяването - ковид 2019-nCoV - беше изолиран на 7 януари.
Извън континентален Китай са регистрирани 5 лабораторно доказани случая на зараза в Хонконг, 2 в Макао, 3 в Тайван; 4 - в Тайланд (2 пациенти са освободени), 2 - в Япония (1 изписан), 2 - в Южна Корея, 2 - във Виетнам, 3 - в Сингапур, 3 - в Малайзия, 1 - в Непал, 3 - във Франция, 1 - в Австралия, 2 - в  САЩ, 1 - в Канада.
СЗО призна огнището като национална изключителна обстановка за Китай, само че към момента се въздържа от оповестяване на интернационален ексклузивен режим.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР