Засягането на независимостта на прокуратурата представлява реална пречка пред усилията

...
Засягането на независимостта на прокуратурата представлява реална пречка пред усилията
Коментари Харесай

Гешев: Засягането на независимостта на прокуратурата пречи на борбата с престъпността

Засягането на независимостта на прокуратурата съставлява действителна спънка пред напъните за противопоставяне на престъпността в европейски проект. Това предизвести основният прокурор Иван Гешев по време на 15-ия годишен Консултативен конгрес на основните прокурори от страните членки на Европейския съюз в Хага.

От пресцентъра на държавното обвиняване го цитират да споделя пред сътрудниците си „ опасенията на българската прокуратура, че в случай че се стигне до закриване на органите на профилираното правораздаване у нас, това ще докара до съществени усложнения при осъществяване на уговорките на България по отношение на Европейската прокуратура и Евроджъст “.

Друг главен акцент във форума е и пускане на работата на Европейската прокуратура. Във връзка с това европейският основен прокурор Лаура Къовеши и нейният екип осведомиха участниците за активността на структурата през първите месеци от нейното действие.

„ В рамките на Консултативния конгрес основният прокурор Иван Гешев организира и работни срещи, в които бяха разисквани въпроси от съвместен интерес, независимостта на прокурорската работа и разискване на развиването на Консултативния конгрес, за одобряване правовия ред и върховенството на закона в страните членки на Европейски Съюз “, пишат още от прокуратурата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР