Застудяване, придружено с валежи от сняг, ни очаква от днес.

...
Застудяване, придружено с валежи от сняг, ни очаква от днес.
Коментари Харесай

Времето: Започва студ, вижте докога ще продължи

Застудяване, съпроводено с превалявания от сняг, ни чака от през днешния ден. Градусите стартират да падат и ще стигнат до минус 10. За 8 области в страната е разгласен жълт код за рискови студове.

През идващото денонощие страната ще попадне под въздействието на средиземноморски циклон, преминаващ южно от нас. В композиция с арктичния въздух, нахлуващ от север, внезапно ще застудее, съобщи Нова ТВ.

Ще е доста прохладно и от юг ще се засилват снеговалежи, които до края на деня ще обзет цялата страна. В мощ за Южна България ще бъде жълт код за значителни снеговалежи, които в композиция със мощния вятър ще основават условия за виелици и навявания. Най-бурен ще бъде вятърът в планините.

Усещането на всички места ще е за мразовито време. През уикенда към този момент и оптималните температури ще бъдат под 0 градуса. Минималните тук-там ще паднат до минус 12.

През идващото денонощие южно от България ще минава циклон, който ще е причина за времето в страната. Ще духа умерено - северозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от север-североизток и по здрач ще се усили, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Ще бъде облачно, с превалявания от сняг, доста в южните и планинските региони от страната, където в композиция с вятъра ще има условия за виелици. Почти без превалявания ще е в Североизточна България.

Температурите ще се намалят и минималните ще са сред минус 3 и 2, а оптималните ще са най-вече сред минус 2 и 3 градуса.

По Черноморието ще бъде облачно, прохладно и с превалявания от сняг. Ще духа умерено - североизточен вятър, който по здрач ще се усили. Температурите ще се намалят и оптималните ще са сред 2 и 4 градуса. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е към 7 градуса.

В планините ще е облачно, прохладно и с превалявания от сняг. В Рило-Родопския масив снеговалежите ще са обилни и ще има условия и за навявания. Ще духа мощен и плевел североизточен вятър и с него температурите ще се намалят. Усещането ще е за мразовито време. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към минус 5 градуса, на 2000 метра - към минус 10 градуса.

В петък от север преваляванията ще стартират да стопират, най-късно в Рило-Родопската област и югозападните региони. Ще остане обаче прохладно и захлаждането ще продължи.

В събота слаб сняг ще превалява към момента тук-там в Югоизточна България, над северозападната част от страната облачността краткотрайно ще се раздра. Вятърът ще отслабне. Ще бъде студено, с негативни дневни температури.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР