Застрашена ли е националната сигурност, питат от КамаратаНа 15 юли

...
Застрашена ли е националната сигурност, питат от КамаратаНа 15 юли
Коментари Харесай

БСК с три въпроса към властта за най-големия теч на информация

Застрашена ли е националната сигурност, питат от Камарата

На 15 юли 2019 година се случи невиждано приключване на големи масиви сензитивна информация от национални бази данни (илюстрация: CCO Public Domain)

Обществото – и в частност, бизнесът  – чака отговор на минимум три основни въпроса, по отношение на невижданото приключване на големи масиви сензитивна информация от национални бази данни, обявиха от Българската стопанска камара (БСК).

Причините за теча към момента са неразбираеми, само че каквито и да са те, фактът е налице и милиони физически лица и компании са застрашени от корист с информация за тях. Ето и трите въпроса към властта, дефинирани от БСК:

За евентуален проблем със отбраната на данни БСК предизвести в свое публично мнение още на 16 август 2018 година и неведнъж по-късно, в подтекста на измененията в Наредба Н-18 (за касовите апарати).
още по тематиката
Опасения от сходно естество бяха изразявани от браншови организации, компании и специалисти в границите на множеството срещи и работни групи, както и при всички обществени изяви, свързани с тематиката.

„ През всичките тези месеци от страна на способените институции ни опонираха, че българският бизнес укрива информация/обороти, брани сивата стопанска система и прочие, и прочие Всички тези обвинявания с днешна дата губят всевъзможен смисъл, тъй като случилото се на 15 юли 2019 година потвърждава нашите опасения ”, споделят от БСК.

Камарата напомня, че тъкмо преди година (през август 2018 г.) в продължение на половин месец страната беше в безспорна неспособност да упражнява пълномощията си в една друга значима сфера на публичния живот – комерсиалната регистрация.

„ Въпреки безапелационното ни гледище, и до през днешния ден нямаме явен отговор какви бяха аргументите и чия беше виновността за срутва в Търговския указател! Надяваме се да не станем очевидци на сходна неизясненост и във връзка с абсурда с регистрите на Национална агенция за приходите ”, разясняват следващия случай от БСК.

Не на последно място, абсурдът с теча на информация прави повече от наложителни измененията в Наредба Н-18, включително прецизиране на текстове и смяна на периоди, тъй че Наредбата да бъде използвана и да не слага в рискови условия както активността на компаниите, по този начин и действието на данъчната система, акцентират от БСК.

Камарата прикани да бъдат подхванати всички нужни дейности от страна на институциите за изясняване на действителната конюнктура и гарантиране сигурността на българските компании и жители.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР