Застраховката на жилищата отново да стане задължителна, това предлагат в

...
Застраховката на жилищата отново да стане задължителна, това предлагат в
Коментари Харесай

Идея: Задължителна застраховка за жилищата

Застраховката на жилищата още веднъж да стане наложителна, това оферират в предложенията си за промени в Закона за етажната благосъстоятелност жители.

Идеята им е оповестена на уеб страницата на министерството на районното развиване и благоустройството. Според С.Д. е наложително да бъде основан “застрахователен пул” за парцели, в който да бъдат застраховани както общите елементи, по този начин и самостоятелните парцели против бедствия и повреди. За да е по джоба на всички, годишната вноска да е в размер от 1 промил от данъчната оценка на парцела.

При стойност на парцела от 100 000 лева годишната вноска, която ще заплаща притежателят, ще е 10 лв.. Така при пожар или земетресение парцелите ще са предпазени, коментира концепцията си жителя, написа в. „ Труд “. Най-големият проблем при връзките в етажната благосъстоятелност е събиране на таксите за входа, за следващ път потвърждават мненията на жителите.

За да се оправят с недобросъвестни съседи, се оферират даже невъзможни разновидности като този да се заплаща сумата за поправки и настояща поддръжка на общите елементи дружно със сметката за ток.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР