Застраховката Гражданска отговорност“ поскъпва отново. Очакваният ръст е между 5

...
Застраховката Гражданска отговорност“ поскъпва отново. Очакваният ръст е между 5
Коментари Харесай

Проф. Стоян Проданов: „Гражданската отговорност“ ще поскъпне с 5 до 10%

Застраховката „ Гражданска отговорност “ нараства още веднъж. Очакваният растеж е сред 5 и 10%. Това съобщи изпълнителният шеф на БулИнс проф. Стоян Проданов в студиото на „ Добро утро, Европа “ по Euronews Bulgaria.
Трябва да кажем, че повишаването надали ще е чак толкоз мощно и видимо. „ Гражданската отговорност “ е мощно индивидуализирана, за разлика отпреди 10-15 години. На този стадий няма по какъв начин да определим чисто процентно какво тъкмо ще е повишаването, само че евентуално ще е в границите на 5 до 10%. Като контрапункт, тук би трябвало да кажем, че в сектора има висока конкуренция, която е натурален омекотител за желанието на това повдигане на цената. Всичко това през годините демонстрира, че стръмно повишаване на цената е невероятно.
Проф. Стоян Проданов

Той добави, че повишаването е резултат на справедливи процеси и трендове.
Основното е, че след двете Ковид години, придвижването на хората, трафикът се връща към естественото. Това към този момент се отразява на данните, които застрахователите събираме. Имам поради обстоятелството, че би трябвало да се заплащат по-големи вреди. Другото нещо, което не е за занемаряване, е инфлацията, тъй като тя ще въздейства от ден на ден на нашите упования за бъдещите вреди. Не на последно място, рисковете се връщат. Рискове, които бяха позабравени. Но това са естествени трендове и процеси.
Проф. Стоян Проданов

Професор Проданов не скри, че растеж има и при останалите артикули, които застрахователните компании оферират, като да вземем за пример здравни и селскостопански застраховки, както и застраховка „ Живот “.

Вижте повече във видеото!
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР