Застрахователния институт за пътна безопасност на САЩ (IIHS) иска по-ниски

...
Застрахователния институт за пътна безопасност на САЩ (IIHS) иска по-ниски
Коментари Харесай

Готвят по-строги ограничения на скоростта в САЩ, защото електричките са по-тежки

Застрахователния институт за пътна сигурност на Съединени американски щати (IIHS) желае по-ниски ограничавания на скоростта, тъй като електрическите транспортни средства са по-тежки

Теглото на електрическите автомобили съставлява голям риск за пътната сигурност, изключително за хората, които не пътуват в електрическия автомобил.

В материал, оповестен от Застрахователния институт за пътна сигурност (IIHS), вицепрезидентът на организацията Раул Арбелаес декларира, че огромното тегло на електрическите автомобили съставлява нараснал риск за сигурността на участниците в придвижването и че евентуално решение за отбягване на тежки произшествия е намаляването на рестриктивните мерки на скоростта.

Вицепрезидентът отбелязва, че когато през 2011 година IIHS стартира да тества електрически автомобили, въпросът на всички е дали тези големи акумулаторни акумулатори съставляват риск от пожар. Сега обаче тежестта се е трансформирало в по-голям проблем от пожара (въпреки че гасенето на пламъците на електрическите автомобили продължава да бъде предизвикателство). 

В края на предходната година IIHS прояви угриженост по отношение на тежестта на електрически автомобили като 4500-килограмовия GMC Hummer EV и трябваше да тества още веднъж цялото си съоръжение, с цел да е несъмнено, че продуктът на GM и други електрически беемвета могат да бъдат оценени.

След 55 произшествия с електрически транспортни средства IIHS е записала нула свързани с тях пожари и този риск е доста по-малък, в сравнение с мнозина си мислят. Също по този начин е правилно, че е доста по-малко евентуално тежките коли да се преобърнат и да се преобърнат, а съществуването на тежък автомобил значи, че е по-малко евентуално да бъдете ранени при злополука. 

Но когато в тази злополука взе участие различен участник в придвижването, тези други лица са изложени на по-голям риск, в сравнение с в противоположен случай.

„ Когато се сблъскат две транспортни средства, по-тежкото транспортно средство избутва по-лекото, което води до по-големи сили за хората в по-лекото транспортно средство и по-малки сили за хората в по-тежките транспортни средства “, отбелязва Арбелаес. 

Не е нужно да си физик-експериментатор, с цел да се запиташ какъв брой по-лошо може да бъде едно тежко транспортно средство за пешеходец или велосипедист.

Арбелаес прибавя, че през 2018 година IIHS е провела два теста, които са потвърдили, че увеличеното тегло и размер могат съществено да повлияят на резултата от злополуката. При тези проби коли, които са се показали добре при самостоятелните проби, са се показали извънредно при конфликт с по-големи транспортни средства.

Вицепрезидентът споделя, че по-голямото тегло на електрическите автомобили спрямо елементарните транспортни средства не би имало огромна разлика при катастрофи с присъединяване на пешеходци или велосипедисти, само че показва, че „ огромните транспортни средства в действителност съставляват по-голяма опасност за пешеходците и велосипедистите, само че това се дължи най-много на тяхната височина и форма, които въздействат както на видимостта, по този начин и на това дали човек е повален на земята при удар “. 

От друга страна, в случай че спомагателното тегло на електрическия автомобил докара до по-дълъг спирачен път, смъртните случаи на пешеходци и велосипедисти може да продължат да нарастват още повече, в сравнение с до момента.

Арбелаес също по този начин показва какъв брой бързо могат да форсират тези електрически транспортни средства. GMC Hummer EV е кадърен да развие 60 км/ч единствено за три секунди, когато е с най-високо равнище на съоръжение, само че даже и по-малките модели могат да ви притиснат към седалката, когато потеглят. 

За да бъдем ясни, Арбелаес не е срещу електрификацията и признава, че „ има основателни аргументи за това “, като прибавя, че тежестта на електрическите транспортни средства няма да анулира достиженията в региона на автомобилната сигурност, направени от основаването на автомобила, „ само че развиването ще изисква ново мислене за типовете транспортни средства, които желаеме по нашите пътища “.

Вицепрезидентът споделя, че не се нуждаем от толкоз доста конски сили и пробег. И въпреки всичко, в случай че хората продължат да ги одобряват, може би „ по-тежките транспортни средства биха могли да бъдат конструирани с в допълнение пространство за смачкване в предната си част, с цел да се компенсира резултатът от спомагателното им тегло при конфликт с друго транспортно средство “, като по този метод зоните на смачкване ще се употребяват за отбрана на хората отвън електрическия автомобил, а не на тези в него. Той също по този начин се надява, че софтуерният прогрес ще ни даде по-леки акумулатори.

По-широката мрежа за зареждане може да помогне на потребителите да избират коли с по-малък пробег (и затова с по-малки и по-леки батерии).

Но в това време Арбелаес споделя, че производителите би трябвало да създадат общоприети високоефективни системи за отбягване на конфликти с пешеходци и велосипедисти, както и отлични фарове.

И най-после, той предлага „ страните и държавните управления да обмислят понижаване на рестриктивните мерки на скоростта, като вземат поради нарасналата заплаха от разликите в тежестта “.

Съгласни сме, че прекомерно тежките електрически коли съставляват риск за сигурността. Съгласни сме, че би трябвало да се направи нещо. Но, в случай че играем в ролята на юрист на дявола, по-ниските ограничавания на скоростта могат да значат увеличение на трафика, което ще докара до увеличение на въглеродните излъчвания. 

По-ниските ограничавания на скоростта в избрани региони могат да насърчат водачите да надвишават скоростта и в други региони. 

Ако се вкарат нови ограничавания на скоростта, обвинете електрическите автомобили, че са унищожили и дребното наслаждение, което запалянковците получават от ежедневното си пътешестване.

Надяваме се, че производителите и регулаторните органи ще се съсредоточат върху основаването на бъдещи коли, които да са по-подходящи за нашите пътища, вместо да приспособяват пътищата към новите коли, които множеството американци не могат да си разрешат. Това е мнението на създателите от автомобилния уебсайт carbuzz.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР