Застрахователни компании в Северна България масово анулират полици през съда,

...
Застрахователни компании в Северна България масово анулират полици през съда,
Коментари Харесай

Застрахователи анулират полици през съда, а "жертвите" им дори не знаят

Застрахователни компании в Северна България всеобщо анулират полици през съда, настояват от Асоциация " Застрахователна сигурност ". Действията са непозволени, а засегнатите водачи не подозират за това, съобщи пред БНР ръководителят на асоциацията Юри Тодоров.

" Има компании, които всеобщо анулират полици през съда. Говоря за румънски жители, които карат коли с българска регистрация. Но това, че са им анулирани полиците, те дори и не знаят. И в случай че се случи нещо, отново ще заплаща нашият Гаранционен фонд, тъй като те са карали без действителна застраховка ", изясни той.

Междувременно и български застрахователни компании предизвестяват за риск за пазара на застрахователни полици " Гражданска отговорност " поради дефицит на средства. Те упорстват за незабавни промени в застрахователния кодекс поради предстоящата нова вълна от искове по застраховката, които не могат да бъдат покрити без да бъде увеличена в пъти цената й. Увеличението също не е вид за сдруженията, тъй като по този начин ще се стигне до сериозен отлив на клиенти.

Асоциацията на българските застрахователи упорства да се посочи ясно методиката за установяване на компенсации в обособените случаи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР