Заставаме твърдо зад г-жа Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е

...
Заставаме твърдо зад г-жа Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е
Коментари Харесай

Подкрепа за Караянчева и от Младежи ГЕРБ

Заставаме твърдо зад госпожа Цвета Караянчева  Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на. Така Младежи ГЕРБ поддържа ръководителя на Народното събрание, която от много време е обект на офанзива от опозицията.

Днев в декларация от парламентарната трубуна Корнелия Нинова разгласи за какво Българска социалистическа партия желае оставката на Караянчева. По-късно от Движение за права и свободи пък оповестиха пред медиите, че има импортиран план със събрани 96 подписа. Това са единствено депутатите от двете партии.



От ПГ на ГЕРБ опазиха работата на Караянчева. Със сигурност зад нея застават и от Обединени патриоти.

Според Правилника за работа на Народното събрание ръководителят и неговите заместници могат да бъдат освободени предварителни при няколко благоприятни условия. Те могат и сами да се отдръпват от поста, би трябвало да има документално предложение минимум на една трета от всички народни представители, когато е налице справедлива неспособност за осъществяване на отговорностите или редовно превишаване на правата, или редовно несъблюдение на отговорностите в границите на тяхната подготвеност. Искането на оставка става и посредством документално предложение на парламентарната група, формирана от парламентарно показаната партия или коалиция, която ги е предложила.

Ако е налице персонално заявление за овакантяване, тогава спор не се води.

Не се разисква и оставката, в случай че ръководителят и заместник-председателите на Народното събрание се освобождават предварително при овакантяване на парламентарната група или при изключване от състава ѝ, както и при прекратяване съществуването на парламентарната група.

В други случай обаче следва гласоподаване, а ръководителят има право също да се изкаже.

През 2017 година след гледище от страна на Българска социалистическа партия тогавашният ръководител Димитър Главчев от ГЕРБ самичък се отдръпна от поста. Това се случи и след намесата на премиера Бойко Борисов, който се намеси, с цел да тушира напрежението в Народното събрание. Въпреки това Главчев тогава отхвърли да му е оказван напън да напусне самичък.

След това пък ГЕРБ желаеха и получиха оставката на зам.-председателя на Народното събрание Валери Жаблянов от Българска социалистическа партия, който в този момент е нечленуващ в ПГ.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР