Застъпническа кампания, която цели провокиране на обществени дебати за равнопоставеността

...
Застъпническа кампания, която цели провокиране на обществени дебати за равнопоставеността
Коментари Харесай

Рокендрол за момичета - дискусии за равенството на половете в Старозагорско

Застъпническа акция, която цели провокиране на публични диспути за равнопоставеността на половете започва Центърът за европейски начинания (ЦЕИ). Публични събития по време на акцията са планувани в общините Гълъбово, Раднево и Мъглиж и в крайните квартали на Стара Загора. Осигуряването на еднакъв старт на момчетата и девойките в ученическа възраст е тематика, която постоянно участва в самодейностите на центъра.
Над 72 на 100 от участниците в извършено от ЦЕИ анкетно изследване измежду 96 младежи в дребни обитаеми места, считат, че за мъжете е по-важно да получат обучение. 83% от тях пък считат, че " верният " фамилен модел е жена стопанка и работещ брачен партньор.
В рамките на плана стартира онлайн лъчение на радиопредаване " Рокендрол за девойки " в програмата на младежко радио " Еволюция ". Радиото се създава от центъра благодарение на български и задгранични доброволци.
В 60-минутното шоу всеки втори и четвърти вторник от месеца ще бъдат показани любопитни истории на млади девойки, които живеят в необлагодетелствани региони. Целта е да се притегли публичното внимание към тях и да се насърчи разчупването на стандарта, а младите дами да схванат, че всяка фантазия си заслужава напъните. 
Ще се провеждат и дискусионни конгреси " Рокендрол за девойки " по методологията на конгрес театъра, по която организацията работи от близо 10 години. Пиесите описват същински истории на девойки, които са в неравнопоставеност с момчета на тяхната възраст в учебно заведение, в фамилията, при кандидатстване за работа.
Форум театърът изисква присъединяване на публиката, която може да предлага промени в дейностите на героите и стимулирано да отстояват гледната си точка. Вече стартира и снимането на документален филм, който показва персоналните истории на дами от дребните обитаеми места, със заглавие " Рокендрол за девойки " и ще се популяризира гратис онлайн.
Проектът на ЦЕИ се реализира в партньорство с фондация " Етносвят - България " с финансовата поддръжка на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ЕИП).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР