Заслугата за подвига по време на Втората световна война е

...
Заслугата за подвига по време на Втората световна война е
Коментари Харесай

Соломон Паси: В София ще никнат десетки небостъргачи, това е архитектурен хазарт

Заслугата за подвига по време на Втората международна война е на българския народ. Това сподели някогашният външен министър Соломон Паси във връзка тематиката кой избави българските евреи в студиото на бТВ.
Той обаче напомни, че народът се съставлява от институции и изброи, с изключение на Борис III, и Димитър Пешев, и ролята на Българската православна черква, която е била морална опора за тези хора, които чакат заколение. " Имала е и някаква дребна, напълно минимална роля и комунистическата партия, която не е имала огромно въздействие тогава ", призна Паси.

След това добави, че неслучайно той и брачната половинка му Гергана Паси преди години предложиха България да получи номинация за Нобелова премия за мир за спасяването на евреите си по време на Втората международна война. И добави: " Разбира се, че Съветската войска няма и не може да има нищо обшо с това ". Той сподели, че това не е първи случай на изопачение на историята, припомняйки, че е имало изявления от Москва и във връзка с произхода на кирилицата.

Паси не разяснява всъщност думите на депутата от Българска социалистическа партия проф. Иво Христов, в които той се опита да отбрани версията на Захарова за историческите събития. Каза обаче, че реакцията на Русия е обвързвана с отношението към руските монументи, които, когато бяха изрисувани с анимационни герои - това е било по-невинна задявка, до момента в който в този момент ставало дума и за нацистки знаци.

Бившият министър означи, че за разлика от ГЕРБ, при които народен представител си отиде за непремерени думи, в Българска социалистическа партия очевидно избират да пазят единомислещо своя представител Христов. Соломон Паси описа, че е участвал на церемонията по " промяна на караула " на върха в ЮНЕСКО. На нея Ирина Бокова сдаде поста след два цялостни мандата отпред на организацията на Организация на обединените нации.

" Впечатляваща гала, над 1400 души, това връща доверието в престижа на политическите водачи. От цялостен стят се изказваха хора в продължение на два часа, името на Бокова и приносът й бяха упоменати стотици пъти. Ако бяхме във времето на социализма, щях да си помисля, че в ЮНЕСКО има фетиш към личността на Ирина Бокова. ", сподели той.

Паси съобщи, че ЮНЕСКО от едни положителни ръце отива в други и описа, че наследничката на Бокова - Одри Азуле, родена в Париж мароканска еврейка по генезис, е доста забавна. Баща й е консултант на краля на Мароко и е бил първият евреин, определен единомислещо от арабските страни на висок дипломатически пост.

За целта на България по време на Председателството на Съвета на Европейски Съюз за европейска вероятност на Западните Балкани Паси съобщи, че страната ни може да има принос и в доста други посоки. За край на изявлението си той избра да направи апел в качеството си на елементарен софиянец. " В София ще никнат някакви десетки небостъргачи, които ще скрият Витоша от софиянци. Това е архитектурен хазарт, вземете отношение, направете нещо и вие, медиите ", настоя Паси.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР