Засилване на икономическите и социалните реформи за издигане стандарта на

...
Засилване на икономическите и социалните реформи за издигане стандарта на
Коментари Харесай

Никос Анастасиадис представя програмата си за управление в следващия петгодишен мандат

Засилване на икономическите и обществените промени за издигане стандарта на живот в Кипър и решение на Кипърския въпрос са главните послания, с които настоящият президент на страната Никос Анастасиадис се бори за втори мандат на държавен глава на идния на 28 януари избор. Програмата си за ръководство в идващия петгодишен мандат, озаглавена „ Кипър от новата ера ”, той показва през днешния ден публично.

Кандидат-президентската стратегия на Никос Анастасиадис съставлява „ интегриран стратегически проект за развиването и ръководството на Кипър от Новата ера ”, както я дефинира самият той в обръщението си към гласоподавателите. В нея той слага шест съществени стълба, които водят към съвременен, обективен и проспериращ Кипър.

Програмата свързва стратегическите цели за постигането на стопански напредък и обществено доближаване, които взаимно да се подтикват. Създаването на динамично разрастваща се стопанска система и продължение на обществените промени за гарантиране на заслужен живот за жителите на страната са главните цели, с които Анастасиадис се ангажира при нов мандат.

С програмата си той удостоверява и позицията си за заслужено решение на Кипърския въпрос за сливане на страната в границите на параметрите, избрани от Организация на обединените нации, без опазване на права на интервенция и окупационни войски от Турция. Президентът неведнъж към този момент съобщи готовността си да взе участие незабавно след изборите в възобновени договаряния с водача на кипърската турска общественост за реализиране на решение въз основата на двузонална двуобщностна федерация. Преговорите бяха прекъснати след неуспеха на интернационалната конференция за Кипър в Швейцария през юли предходната година.

Общо 9 претенденти бяха регистрирани за присъединяване в президентските избори в Кипър на 28 януари. Според извършените до момента социологически проучвания Никос Анастасиадис води безапелационно пред останалите кандидати, само че се чака въпросът да бъде решен на втория тур на 4 февруари. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР