Засилва позициите си на пазара за облачни комуникацииCisco сключи втората

...
Засилва позициите си на пазара за облачни комуникацииCisco сключи втората
Коментари Харесай

Cisco купува BroadSoft за 1,9 млрд. долара

Засилва позициите си на пазара за облачни връзки

Cisco подписа втората най-голяма договорка в историята си, купувайки BroadSoft

Мрежовият колос Cisco разгласи публично, че придобива разработчика на програмен продукт за телекомуникационни системи BroadSoft за сумата от 1,9 милиарда $, или 55 $ за акция, което е с 2% по-скъпо от цената на скъпите бумаги при затваряне на борсата на 20 октомври. В същия ден обаче акциите на BroadSoft се повишиха с 31% след появилите се клюки за договорка.

BroadSoft създава така наречен система за обединени връзки, която сплотява видео, глас, известия, взаимно потребление на екрани, шерване на файлове и конференциии в границите на онлайн приложения. Компанията основава също програмен продукт за прът центрове и взаимна работа на групи, като оперира в 80 страни по света.

Очаква се Cisco да завърши договорката през през първото тримесечие на 2018 година, след което екипът на BroadSoft ще се причисли към подразделението Cisco Unified Communications Technology Group. Това усвояване ще нарежда Cisco на новия за нея пазар на облачни информационни артикули и услуги, разясняват анализатори от William Blair & Co.
още по тематиката
В частност, договорката ще ускори позициите на Cisco в продажбите на системи за обединени връзки на огромни телекомуникационни оператори, разяснява Ройтерс. Cisco и BroadSoft имат голям брой общи клиенти, а договорката посред им ще разреши на техните клиенти да взаимодействат по-добре с потребителите, акцентират от мрежовата компания.

Придобиването на BroadSoft се явява осмата покупка на Cisco от началото на 2017 година и втората по величина след тази с разработчика на корпоративен програмен продукт AppDynamics за 3,7 милиарда $. По-рано този месец Cisco разгласи юбилейна покупка номер 200 в цялата си история – тя бе на разработчика на системи за машинно образование Perspica.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР