Засилено полицейско присъствие ще бележи първия учебен ден в Пловдив.

...
Засилено полицейско присъствие ще бележи първия учебен ден в Пловдив.
Коментари Харесай

Учениците в Пловдив под полицейски кордон в първия учебен де...

Засилено полицейско наличие ще бележи първия образователен ден в Пловдив. Униформени ще наблюдават за сигурност на придвижването и за естественото протичане на тържествата. Това сподели на брифинг комисар Костадин Костов, началникът на отдел " Охранителна полиция ", съобщи кореспондент на " Марица ".

Ежегодно преди 15 септември се организират мероприятия за обезпечаване на сигурността на децата. В тази връзка от пловдивската полиция за изпратени 45 броя сигнални писма, 16 от които до кметовете на общини в региона. Те са по отношение на проблеми с осветяване, пешеходни пътеки и така нататък

" Проведени са и 119 срещи с ръководители на образователни заведения. Обърнати е изключително внимание да бъдат по-взискателни във връзка с охранителните компании - с изключение на да се грижат за пропускателния режим, да вършат постоянно обходи в двора и към учебното заведение, да бъдат по бдителни.

Във връзка с първия образователен ден комисар Костов сподели, че ще има засилено полицейско наличие за празненствата, униформени ще се грижат и за сигурността на придвижване.

В седмицата до 22 септември се организира спецакция на тематика " Да пазим децата на пътя ". Извършват се инспекции в региона на образователните заведения. Следи се за разпространяване на опиати, за сигурността на придвижване, наблюдават се зорко и заведения и магазини до учебните заведения за продажба на алкохол на малолетни, изясни зам.-директорът на пловдивската полиция комисар Васил Костадинов.

Той добави, че на 21 септември, когато се отбелязва Европейския ден без починали на пътя, ще се организира урок по сигурност на придвижването с възпитаници.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР