Засилено остава присъствието на Армията в Кресненското дефиле в борбата

...
Засилено остава присъствието на Армията в Кресненското дефиле в борбата
Коментари Харесай

Два хеликоптера и 85 военни от Сухопътните войски и днес се борят с пожара край Кресна

Засилено остава наличието на Армията в Кресненското дефиле в битката с огромния пожар. Военнослужещи със профилирана техника се включиха и през днешния ден, 25 август, в гасенето на зародилия през вчерашния ден огромен горски пожар в Кресненското дефиле над село Мечкул, община Симитли.

От 5 часа тази заран на терен работят 50 военнослужещи с 5 броя техника от военно формирование 54 060 - Благоевград. За оказване на помощ за преодоляването на огъня от 9:00 часа тази заран се включиха и 35 военнослужещи с 5 бр. профилирана техника от състава на военно формирование 28 610 - София. Действията на военнослужещите се управляват от майор Александър Бойков и капитан Кристиян Карабов, оповестяват от Министерството на защитата.

Два хеликоптера Ми-17 от състава на Военновъздушни сили се включиха в преодоляване на огнената буря от тази заран и все още не престават да работят над региона на пожара.

Вчера, 24 август, дейностите на модулните групи на терен продължиха до 21:00 часа. От 21:00 часа до 3 часа, военнослужещите са оказвали помощ за евакуация на популацията заради рисковата непосредственост до пожара.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР