Засилени проверки на полиция, РЗИ и НАП се извършват в

...
Засилени проверки на полиция, РЗИ и НАП се извършват в
Коментари Харесай

Засилени проверки за зелени сертификати и пияни студенти в П...

Засилени инспекции на полиция, РЗИ и Национална агенция за приходите се правят в Пловдив във връзка със студентския празник - 8 декември. Това сподели на брифинг началникът на " Охранителна полиция " комисар Костадин Костов.

За празника на студентите ще има засилено полицейско наличие в региона на заведения, заведения за хранене, хотели, къщи за посетители. Освен за ред и сигурност, ще се следи прецизно за съблюдаване на противоепидемичните ограничения. Ще се правят взаимни инспекции с РЗИ за зелени документи и за това дали се съблюдават напътствията за брой присъстващи. Така също ще се правят и взаимни инспекции с Национална агенция за приходите за продажба на алкохол без бандерол по заведенията ", уточни комисар Костов.

Той сподели още, че във вечерта на 8 декември ще бъдат увеличени нарядите във всички полицейски звена. Ще се правят и засилени полицейски инспекции по пътищата през целия ден и през нощта, без спиране. " Нашата задача е да запазим живота и здравето на младежите. Затова ще има ввно и демонстративно полицейско наличие в града ", уточни Костов.

По отношение на подхванати ограничения в региона, началникът на " Охранителна полиция " добави, че от началото на декември са стартирали две профилирани полицейски интервенции - в дребните наесени места, където се прави надзор по сигурност на придвижването. Втората профилирана полицейска интервенция е обвързвана с екипи на жандармерията, които по график реализират патрулно-постова активност. " Миналата седмица акцията стартира в Първомай, а тази - в Асеновград, следва в Карлово и Стамболийски. Екипите реализират надзор непрекъснато ", сподели комисар Костадин Костов.

Той даде и скъпи препоръки за студентите, измежду които да не карат пили и под въздействието на опиати, да не се поддават на страстта, с цел да не помрачи празника им. Колата, в случай че следва пътешестване, би трябвало да се ръководи от най-опитния и той да не употребява алкохол. При потегляне не е редно да се слага час на идване, изключително в случай че метеорологичните условия са неприятни.
Свързани вести Полицията даде обещание най-сигурната Коледа в Пловдив
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР