Засилени проверки на обектите за хранене и търговия по Черноморието

...
Засилени проверки на обектите за хранене и търговия по Черноморието
Коментари Харесай

Засилени проверки в заведения и търговски обекти по морето

Засилени инспекции на обектите за хранене и търговия по Черноморието вършат инспекторите от Агенцията по сигурност на храните – БАБХ.

Заведенията по плажната линия и всички сезонни обекти, които отварят за летните месеци, са под прицела на инспекторите. За предишния месец са тествани над 500 обекта по цялото Черноморие.

Снимка: btvnovinite.bg

Проверката стартира от складирането и съхраняването на храните и суровините. Фризерите са обособени за месо, риба, зеленчуци, малотрайни салами. Температурата е от минус 18 до минус 20 градуса. Всеки продукт е съпроводен със документ за генезис.

" Документ със период на валидност, търговски документ, който съпровожда продуктите ", изяснява Георги Алексиев - салонен шеф в заведение.

Радка Атанасова, контрольор БАБХ-Бургас, прецизира, че се ревизира и дали са постоянно заверени персоналните здравни книжки на работещите в кухнята.

Снимка: btvnovinite.bg

За да няма риск от замърсяване на храните, почистването става по график. Почистващите препарати би трябвало да са съгласно условията на Министерство на здравеопазването.

Следи се още за информирането за алергени при храните.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР