От Брюксел, където участва в срещата на военните министри от

...
От Брюксел, където участва в срещата на военните министри от
Коментари Харесай

Атанас Запрянов се обяви против наборната служба

От Брюксел, където взе участие в срещата на военните министри от НАТО служебният министър на защитата Атанас Запрянов съобщи, че се обмисля връщане на наложителна военна подготовка за жителите, само че не и наборна военна работа.

Според него в някои страни има военна подготовка за някои категории държавни чиновници като служители на реда, пожарникари или защитата в правосъдната система. Запрянов разяснява, че това е решение, което би трябвало да бъде взето от Народното събрание.

“Напълно съм склонен с господин президента и разбирам неговото терзание като висш главнокомандващ, че българските въоръжени сили са доста под щата окомплектовани. Ние в действителност изследваме разнообразни разновидности. Това е последна мярка да върнем наложителната подготовка на българските жители, само че в случай че в действителност откакто Народното събрание усили фрапантно заплатите от първи януари следващата година и няма интерес. Сега имаме към 350 вакантни места, оповестени за сухопътните войски, за армията - над 100. Ще забележим по какъв начин ще мине този асортимент. Ако не се усили ползата на младежите към въоръжените ни сили, ние в действителност би трябвало да мислим за други форми, нещо, което и други страни вкараха ”, съобщи Атанас Запрянов - длъжностен министър на защитата.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР