Засилени мерки за сигурност са предприети във Варна за срещата

...
Засилени мерки за сигурност са предприети във Варна за срещата
Коментари Харесай

Извънредни мерки за сигурност във Варна за срещата ЕС-Турция

Засилени ограничения за сигурност са подхванати във Варна за срещата на върха сред Европейски Съюз и Турция, до която остават по-малко от 24 часа, съобщи Българска национална телевизия.

В понеделник, 26 март, в резиденция " Евксиноград " край морската ни столица европейските водачи, министър председателят Бойко Борисов и турският президент Реджеп Ердоган ще обсъдят връзките сред Европейски Съюз и Турция, както и мигрантското съглашение от 18 март 2016 година.

Преди работната вечеря е планувана среща сред турския президент и българския министър председател, дружно с енергийните министри на двете страни.

За отразяване на събитието са упълномощени 120 публицисти.

Градът се приготвя от седмица за визитата на високо равнище. От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че до последния миг няма да бъдат оповестени и улиците, които вероятно ще са затворени.

Всички силови структури във Варна са мобилизирани, с цел да обезпечат сигурността на гостите преди и по време на диалозите в резиденция " Евксиноград ". От полицията и общината резервираха в загадка част от ограниченията, които ще подхващат за организацията и защитата на събитието.

Очаква се европейските водачи Жан-Клод Юнкер и Доналд Туск, както и президентът на Турция Реджеп Ердоган, да кацнат на летище Варна в понеделник следобяд. След това формалните посетители ще бъдат превозени до резиденция " Евксиноград ", само че маршрутът се пази в загадка поради сигурността на участниците в срещата.

Разговорите сред водачите на Европейския съюз и турския президент Реджеп Ердоган ще стартират в 19:00 часа. Според турски медии, те ще продължат към два часа. След срещата ще има конференция.

Въпреки неприятното време и ниските температури, от седмица екипи на почистващите компании отстраняват сухите листа около пътя, косят тревните площи и засаждат цветя.

Съобщава се, че косенето и почистването на тревните площи се извършва по график, с цел да може градът да е в най-хубавия си тип за значимата среща. Паралелно с почистването на тревните площи бяха запълнени и дупките по пътя към резиденцията.

Това ще бъде второто посещаване на Ердоган във Варна. През 2012 година, в качеството си на министър председател на Турция, той взе участие в тристранна среща с министър-председателя Бойко Борисов и премиера на Катар.

Освен представители на българските, европейските и турските медии, в морската ни столица ще има три екипа на " Ал- Джазира ", както и китайски и японски публицисти.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР