Засилени мерки за празничните дни. Пътните полицаи ще контролират трафика

...
Засилени мерки за празничните дни. Пътните полицаи ще контролират трафика
Коментари Харесай

МВР предупреждава: Крадци дебнат в градския транспорт

Засилени ограничения за празничните дни. Пътните служители на реда ще управляват трафика в натоварените сектори и курортите, а цивилни служители на реда ще ревизират моловете, магазините и площадите, на които се струпват хора. От Министерство на вътрешните работи регистрират понижаване на битовите обири тази година и смяна в местата, на които работят джебчиите.

Моловете към този момент не са желано място от джебчиите. Все по-често крадците дебнат в градския превоз. Най-често кражбите стават при качване или слизане от транспортното средство.

Шура Братанова е обирана в трамвай 22. Разбира, че от чантата ѝ липсват движимости, когато се прибира у дома.

" Три-четири млади дами. Много добре облечени. Държиш си чантата. Те режат, взимат портмонето и си предават по своя метод на един, на различен, на трети, на пети ", споделя пред Българска национална телевизия Шура Братанова.

Тази година кражбите са намалели с близо 14 %, по отношение на същия интервал през 2020. Сред арестуваните има откраднал 700 хиляди лева От полицията поучават да не се оставят пари и бижута в дома, в случай че там няма никой по празниците.

" Металните каси в домовете на 99 % съставляват лесна плячка за кражба. Призоваваме и компаниите - да не се концентрират огромни суми в комерсиалните обекти, да се прави по-често инкасо. Ще има цивилни чиновници на полицията на всички места, където се чака скупчване на жители като молове, магазини, църкви, площади ", разгласи Димитър Димитров - Групово дело " Национална полиция ".

Допълнителни екипи на " Пътна полиция " ще управляват трафика на 23, 24 и 31 декември, с цел да не се образуват тапи.

" Успоредно с тях са планувани полицейски екипи, които да се движат в транспортните потоци и да извеждат водачи на транспортни средства с несъответстващо и рисково държание на пътя ", изясни Лъчезар Близнаков - " Пътна полиция ".

Проверки ще има и за нерегламентирана продажба и приложимост на пиротехнически средства. Глобите при нарушаване са от 500 до 2000 лева

" Ще се следи за възбрана на приложимост на пиротехнически произведения в транспортни средства, наоколо до елементарно запалими материали, както и в регионите на здравни и лечебни заведения ", сподели Емил Ангелов, Сектор " Контрол на общоопасните средства ", ГДНП.

През последния месец от пожарната са създали над 1500 инспекции на изискванията за евакуация и гасене на пожар. В заведения и храмове в страната са открити 300 нарушавания и са формирани 10 акта.

" Гражданите да не оставят без наблюдаване включени в електрическите мрежи коледните украси ", прикани Георги Толин, Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ".

От полицията приканват при съмнения за закононарушение да не се стига до разпра, а да се потърси помощ на 112.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР