Засилени и изненадващи проверки по плажовете ни на Черно море

...
Засилени и изненадващи проверки по плажовете ни на Черно море
Коментари Харесай

Засилени и изненадващи проверки по Черноморието от министерството на туризма

Засилени и изненадващи инспекции по плажовете ни на Черно море стартира Министерството на туризма. Ще бъде проверявани чадърите и шезлонгите, които наложително се отдават чартърен в комплект, заяви БНР.

Причина за акцията е казусът с изгонените български туристи, които поискали да употребяват единствено чадър и да заплатят единствено за него. Заради това те били изгонени от плаж на Северното Черноморие. На плажът е било изписано ясно на табела, че се предлага комплект от чадър и два шезлонга против 30 лева и единствено чадър за 10 лева

„ Принуждаването на туристите, които желаят да употребяват плажни такъми в платените зони, да ги наемат наложително в комплект чадъри и шезлонги е проблем, който следим от години, с друга активност. Затова още при започване на сезона припомнихме, че е нелегално. Споделих и снимано от мен видео, в което се вижда, че има разнообразни търговци – някои ползват тази нелоялна процедура, други – не. Търговците би трябвало да знаят, че не е редно, туристите – също, и със своята осведоменост и избор да взимат верните и преференциални за тях решения “, разяснява създателят на онлайн платформата „ Ние, потребителите “ Габриела Руменова.

Непредлагането на настрана на всеки един от атрибутите се пояснява от Закона за отбрана на потребителите като нападателна нелоялна процедура. Няма значение дали е посочена обособена цена или в комплект.

Комисията за отбрана на потребителите е контролният орган, който е виновен за тази нелоялна процедура,  и тя е задължена да следи, глоби и не разрешава всеки обособен открит случай.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР