Засилен трафик на входовете на столицата отчетоха от КАТ. Очакванията

...
Засилен трафик на входовете на столицата отчетоха от КАТ. Очакванията
Коментари Харесай

Засилен трафик и намалена видимост поради мъгла на някои места в страната

Засилен трафик на входовете на столицата регистрираха от КАТ. Очакванията са в днешния ден в София да се приберат към 60 хиляди автомобила, заради което на входните артерии има екипи на " Пътна полиция ".

Според данните на Агенция " Пътна инфраструктура " по отношение на пътната конюнктура в страната към 17.30 часа в някои региони има записана понижена видимост заради мъгла.

В регионите на проход " Дюлински " (област Бургас), както и региона на Костенец и Боровец (област София) видимостта е понижена до 20 метра поради мъгла.
До 50 метра е понижена видимостта в област Кърджали, град Сливен, както и в региона на Гълъбец и Саранци (област София).
Видимостта е понижена до 100 метра в област Кърджали, в региона на Берковица и проход " Петрохан " (област Монтана), в региона на Долно Вършило и Автомагистрала " Тракия " (област Пазарджик), както и в региона на тунел " Витиня ", Автомагистрала " Хемус " и Автомагистрала " Тракия " (област София).

Към 17.30 часа температурите в страната са били в интервала от -1° до +16°. Слаб до сдържан е вятърът в областите Бургас, Варна, Видин, Добрич, Кърджали, Сливен, Смолян, София и Шумен. Дъжд в региона на град Разлог (област Благоевград). Пътните настилки са преобладаващо мокри, а по усойните и планински места - заледени и обработени.

ОГРАНИЧЕНИЯ ЗА ТОВАРНИ АВТОМОБИЛИ:

Забранява се придвижването на моторни транспортни средства, предопределени за транспорт на товари с техническа позволена оптималната са над 12 тона, в това число състав с ремаркета и полуремаркета, селскостопанска и земеделска техника, трактори и профилирана строителна техника, както следва:
цялогодишно за интервала на формалните празници: последния работен ден преди празници - от 16:00 часа до 20:00 часа и последния почивен /празничен/ ден - от 14:00 часа до 20:00 часа. Забраната се отнася за всички интервали, в които е избран повече от един празничен ден.

Ограниченията важат единствено за секторите от републиканската пътна мрежа, както следва:

Автомагистралите;
път I-1 с. Ребърково-Ботевград, като придвижването се пренасочва по път II-16 Ребърково-Своге-София;
път I-1 Благоевград-ГКПП " Кулата " ;
път I-4 п. в. " Коритна " -Велико Търново-Шумен;
път I-5 Русе-Велико Търново;
път I-8 Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина " -София;
път I-9 Варна-Бургас;
път II-18 Околовръстен път София;
път II-99 Бургас-Царево.
Забраната не важи за моторни транспортни средства, които правят транспорти на рискови товари (ADR), живи животни, бързо развалящи се хранителни артикули и товари на температурен режим.

СЪСТОЯНИЕ НА АВТОМАГИСТРАЛИТЕ:

Автомагистрала " Тракия ":
Участък на София: Ограничено е придвижването по пътната връзка София-Костенец на пътен възел " Мухово " на Автомагистрала " Тракия " при км 46 в посока гр. Костенец и гр. Ихтиман заради ремонтни действия.
Обходни направления:
- за направлението София - Костенец през пътен възел " Ихтиман " при км 34+000.
- за направленията Ихтиман - Пловдив и Костенец - Пловдив през пътен възел " Церово " при км 69+167. Движението по Автомагистрала " Тракия " в посоките София - Бургас и назад е без ограничавания. През пътния възел може да се минава идвайки от Бургас в посока гр. Костенец и гр. Ихтиман. Срок до 30.04.2018 година

Автомагистрала " Хемус ": няма ограничавания.
Автомагистрала " Струма ": няма ограничавания.
Автомагистрала " Марица ": няма ограничавания.
Автомагистрала " Черно море ": няма ограничавания.
Автомагистрала " Люлин ": няма ограничавания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР