Засилен трафик и множество ограничения се очакват в последния почивен

...
Засилен трафик и множество ограничения се очакват в последния почивен
Коментари Харесай

В последния почивен ден – засилен трафик и ограничения по магистралите

Засилен трафик и голям брой ограничавания се чакат в последния почивен ден. В понеделник следобяд ще бъде спряно придвижването на тежкотоварни камиони по автомагистралите. Ограничението ще е в действие от 12 до 22 ч. От пътната организация и Министерство на вътрешните работи предизвестяват да се отдели повече време за пътешестване.

Движението ще е в допълнение затруднено поради продължаващите поправки. Едната тръба на тунела „ Витиня” на магистрала”Хемус” към момента е затворена и трафикът е двупосочен в тази за Варна. Освен това се ремонтират общо четири виадукта. Още четири уреди се ремонтират и на автомагистрала „ Тракия”.

Алтернативните направления за отбягване на ремонтиращия се сектор от „ Тракия” при 89 км. са от пътен възел „ Церово “ през Виноградец – Карабунар – Злокучене – Септември – Лозен – Звъничево – Пазарджик, както и от пътен възел „ Калугерово “ – Динката – Драгор до Пазарджик. Алтернативен маршрут на автомагистралата е Подбалканският път, а на „ Хемус” в посока Видин и Монтана – проходът Петрохан и Искърското дефиле.

„ В правите с ремонт водачите е належащо да плануват повече време за пътешестване, заради по-ниската скорост на придвижване при осъществяването на строителни работи и въведените краткотрайни организации или да употребяват различни маршрути”, написа в известието на пътната организация.

За да се улесни придвижването тук-там се вкарва краткотрайна организация – две ленти за София и по една в противоположната посока. Така ще се пренасочва трафикът в секторите в ремонт на „ Хемус” и „ Тракия”. Същата ще е организацията и през Владая. Алтернативен маршрут е автомагистрала „ Люлин”.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР