Засилен инвестиционен интерес и увеличение на продажбите на селски имоти

...
Засилен инвестиционен интерес и увеличение на продажбите на селски имоти
Коментари Харесай

Предприемачи и чужденци съживяват пазара на селски имоти

Засилен капиталов интерес и нарастване на продажбите на селски парцели у нас. Това регистрират от Асоциацията на българските села, представени от Българска национална телевизия.

Данните сочат, че от началото на годината досега растежът на бизнес бизнесмените, както и на задграничните жители, решили да живеят в български села, е с 15% по-голям съпоставяне с предходната година. Най-предпочитан е районът на Пловдив, следван от София, Бургас и Велико Търново. Най-слаб интерес към покупки има в Северозападна България.

Интересът се дължи главно на бизнесмени, които вземат решение да вършат бизнес в някои села, освен това не безусловно обвързван със земеделие.

От асоциацията виждат възобновление на интереса към селските парцели, който е бил в своя пик в интервала 2004-2008 година
Вложенията в селски домове сега, по данни на асоциацията, варират от 40 до 70 хиляди евро. Възроденият интерес надлежно води и до повишаване на цените на парцелите.

По данни на организацията чужденците, които още веднъж се интересуват от покупката на къщи на село са от Англия, Германия и Австрия и по-малко от Русия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР