``Защото заради народните избраници българите умират по пътищата на страната.

...
``Защото заради народните избраници българите умират по пътищата на страната.
Коментари Харесай

Гешев с предложения за промени при наказанията на пияни и дрогирани шофьори

``Защото поради националните избраници българите умират по пътищата на страната. Докато Киро, Бойко, Христо и Сие интимно си калибрират сглобката. Открит съвременен брак по сметка с скришен, само че преференциален единствено за тях предбрачен контракт. Искат Истанбулската спогодба тъй като слушкат Големите братя за еднополовите бракове. Дамите са непотребни и дори има искащи да ги заменят. Важно е далаверата да си върви. Единственото хубаво е, че интимните им връзки още не са наложителни за нас българите. Засега.

Както и преди съм споменавал, Народното събрание би трябвало да промени Наказателния кодекс поради войната по пътищата. България е на второ място в Европейски Съюз по гибел, породена от пътнотранспортни катастрофи – 78 души на милион са умрелите по пътищата ни през 2022 година И това на фона на демографска рецесия. Не рецесия, извинете, а злополука.

През 2020 година, след убийството на Милен Цветков, предложих на Народното събрание санкции от 15 до 20 години отнемане от независимост или пожизнен затвор за съзнателно причиняване на гибел на едно или повече лица, в случаите, в които закононарушението е осъществено:

- при ръководство на транспортно средство след приложимост на алкохол с централизация над 2 на хиляда;

- при ръководство на транспортно средство след приложимост на наркотични вещества;

- при липса на нужната правоспособност;

- при превишаване на позволената скорост на придвижване с повече от 50 км/ч.

В изброените нагоре случаи желаех да се лишават в интерес на страната ръководените транспортни средства, без значение чия благосъстоятелност са били досега на злополуката. Освен това настоявах за лишаване на автомобил или друго транспортно средство в интерес на страната във всички случаи, в които водачът е заловен с алкохол над 1,2 промила или е дрогиран.

Тъй като депутатите тогава за следващ път не си свършиха работата, за която са определени от народа, издадох в качеството си на основен прокурор методически инструкции за възстановяване на организацията на работа. С тях на прокурорите се предлагаше да преценят по кое време да подхващат дейности с искане до съда за лишаване в интерес на страната на МПС от водачи, направили закононарушения по превоза след приложимост на алкохол и наркотични субстанции.

Впоследствие тези методически инструкции се трансфораха в едно от основанията на някогашния министър на правораздаването Надежда Йорданова да изиска предварителното ми освобождаване… Защото дръзнах да подхваща дейности, до момента в който законодателят пасивно наблюдаваше в профил.

Само Софийска районна прокуратура през 2022 година заведе 1000 каузи против пияни и дрогирани водачи. Средно по към три случая дневно в гр. София. Увеличение от 30% по отношение на 2021 година, когато делата бяха 762. Върхът на айсберга. Не се знае какъв брой други са си платили на служители на реда на пътя. През цялото това време Народното събрание или не работеше, или се занимаваше да узакони задкулисието и не подхващаше нужното, с цел да опази живота на българите по калпавите ни пътища – единствената “гордост” на едно 12-годишно ръководство.``

Това написа някогашният основен прокурор Иван Гешев във ``Фейсбук``.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР