Защото винаги е бил неотменна част от КитайТайван не е

...
Защото винаги е бил неотменна част от КитайТайван не е
Коментари Харесай

Тайван не е Украйна, настоя Пекин

Защото постоянно е бил неотменна част от Китай
Тайван не е Украйна и постоянно е бил неотменна част от Китай, разгласи в публично изказване Пекин, откакто тайванският президент Цай Ингвен прикани за усилване на бдителността за военна интензивност в отговор на рецесията в Източна Европа, съобщи Ройтерс.

Коментарите идва и откакто английският министър председател Борис Джонсън съобщи за риск за Тайван в предизвестие предходната седмица за вредите и следствията в международен мащаб, в случай че западните народи не изпълнят обещанията си за поддръжка на украинската самостоятелност.

Китай, който счита Тайван за своя територия, ускори военната интензивност край острова през последните 2 години, макар че неотдавна Тайван не е съобщавал за необикновени китайски маневри на фона на напрежението към Украйна, напомнят наблюдаващи.

Двете страни са официални разграничени след края на гражданската война през 1947 година, когато националистите на Чан Кайши отстъпват Пекин на комунистите на Мао Дзедун и се отдръпват на острова, провъзгласявайки се за Китай. Първият формален контакт на Тайпе с континенталната страна идва близо 50 години по-късно на дипломатическо равнище.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР