)Защо за пореден път цялото българско общество се занимава и

...
)Защо за пореден път цялото българско общество се занимава и
Коментари Харесай

Откъде накъде най-корумпираната страна в света ще поучава България?!

)

Защо за следващ път цялото българско общество се занимава и тръпне поради ограниченията и дейностите на непозната страна, която нито познава България и българите, нито има отношение към нашата орис, като се изключи че ни употребява в геополитическите си игри против други сили?! Разбираемо е, че когато Съединени американски щати кажат и решат нещо, това е значимо за всички, тъй като те към момента са първа мощ на света, само че България в действителност би трябвало да отстоява правата си като суверенна, най-малко на хартия, страна. Практиката демонстрира, прочее, че американците почитат тези, които могат да демонстрират зъби и да спорят с тях (справка: страни като Унгария, Турция и даже Сърбия, която Вашингтон от няколко години ухажва).

И като че ли унижението от " Магнитски " не беше задоволително, та Нейно Превъзходителство Херо Мустафа става известно, провела среща в хотел " София Балкан Палас ", в която като истински колониален наместник е привикала десетина български кметове, с цел да ги учи по какъв начин да се борят с корупцията. Извинете, само че тъкмо Съединени американски щати ли ще ни учат да борим корупцията?!

Нека да напомним, че Съединени американски щати са страна, в която легално корпорациите могат да си купуват сенатори и членове на Камарата на представителите. С други думи, огромният бизнес заплаща на американските законотворци, с цел да вършат закони, които явно ще са в полза на огромните пари, а не на " дребния човек ". И в случай че това не ви е задоволително, с цел да се убедите, че става въпрос за извънредно корумпирана страна, ще дам още няколко жестоки образеца.

Има си причина за какво съгласно неотдавнашни изследвания, единствено седем % от младите американци считат, че в Съединени американски щати има " същинска народна власт ". Доверието на американското общество към федералното държавно управление е на най-ниските си равнища от десетилетия. Масово американските жители споделят, че имат подозрения за честността и интегритета на избория развой (всички помним по какъв начин " почтено и честно " Байдън стана президент откакто гласоподаваха умряли преди десетилетия хора, както и с гласоподаване без персонални карти или на хора по пощата). Много американци също по този начин показват, че усещат, че политиците и магистратите, които са уличени в корупция, са ненаказуеми. Според материал на USA Today от 8 юли, 2021 година, единствено 17 % от американците имат вяра на своята правосъдна система.

Е, извинете, само че страна, в която 83 % не имат вяра в правосъдната система, може ли да поучава България и да ни учи на своите " положителни практики "?!

Тук единствено ще кажа, че за изборите през 2020 година кандидат-президентите са похарчили 14 милиарда $ за реклами, които нито един от двамата по принцип не има. От страна на Тръмп въпреки всичко имаше и персонални инвестиции, само че в общи линии и двамата претенденти разчитаха значително на " донори ", т.е. на едрия капитал. Небезизвестната фармацевтична компания " Модерна ", става известно, е спонсорирала акцията на Байдън и демократите, а след това...... е спечелила един милиард $ от държавни поръчки. Колко почтено, честно и тотално некорумпирано!

Какво, в случай че не корупция и непоносим лобизъм е, когато изпълнителният шеф на оръжейната компания Raytheon Technologies Грег Хейс сподели пред акционерите, че офанзивите на йеменските хути против Обединените арабски емирства и ответните удари на саудитската коалиция са, изтъквам: " благоприятни условия за интернационалните продажби ". Т.е. една от най-големите оръжейни компании на Съединени американски щати потрива предостатъчно ръце, когато в Йемен ескалира дългогодишния спор, изродил се в жестока филантропична рецесия, само че след това тази страна поучава България?!?

Нека да напомня, че съгласно Амнести Интернешънъл, сходни изявления към събитията в Йемен са " последното доказателство в по-голяма мрежа от доказателства за потреблението на американски оръжия в произшествия, които могат да се класифицират като военни закононарушения ".

Според проф. Рей Ла Раджа от Масачузецкия университет, Америка през днешния ден е народна власт, само че единствено официално, а по същността си от дълго време към този момент не е. Според американския професор, политическите процеси в Съединени американски щати са открити за операции и интервенция на корпорации, медии и интернационалните ползи.

Тук даже не си коства да разясняваме по какъв начин Съединени американски щати постоянно не зачитат интернационалното право и се пробват да го заменят с някакъв имагинерен " основан на разпоредбите ред ". Нито едно международно държавно управление, което не е според със Съединени американски щати, не може да се усеща в сигурност. Историята на спонсорираните от Съединени американски щати преврати и насилствена промяна на законни държавни управления включва: Украйна 2014, Украйна 2006, Ирак 2003, Либия 2011, Афганистан 2001, Сирия 2005-2009, Сирия 2011-2018, Киргизстан 2005, Югославия 2000, Заир (Конго) 1996-1997, Хаити 1994-1995, Ирак 1992-1996, Хаити 1991, Ирак 1991, Панама 1989-1994, Гренада 1983, Никарагуа 1981-1990 и тнт. Та белким тези хора ще ни учат на битка с корупцията, откакто са виновни за десетки кървави преврати, резултирали в цялостно разграждане на държавността на засегнатите страни?!

В страната Съединени американски щати корупцията визира всички равнища на обществото - от щатската до федералната и правосъдната власт, че даже и образованието. Така да вземем за пример, през 2019 година избухна огромен скандал, в границите на който се оказа, че е имало солидна интрига обвързвана с приема в американските университети. По този случай бяха съдени 53 души. Поне 33 родители на кандидат-студенти бяха съдени за подкупи. И това е единствено дребна част от общите разкрития.

Нужно ли е да припомняме и свадите с несъразмерна приложимост на мощ от американската полиция (и тук не става въпрос за гибелта на наркозависимия нарушител Джордж Флойд)? Само за 2020 година има 1100 случая на несъразмерна приложимост на мощ от страна на американската полиция, а вследствие на тях случаите на осъдени служители на реда могат да се преброят на двете ръце на човек. Всъщност, от 2015 година насам 6300 души са убити от американската полиция, а осъдените служители на реда за несъразмерна приложимост на мощ са едвам 91!

И Съединени американски щати ли ще учат България, откакто те са страната, в която към 11.01.2022 година 2933 американски жители са били потвърдено незаслужено упрекнати и наказани? Животът на съвсем 3000 души унищожен поради неефективната и несправедлива правосъдна система на Съединени американски щати.

И на фона на това, братята американци желаят да учат България на битка с корупцията и си разрешават да таргетират с " Магнитски " български жители? Да не приказваме за наглостта им да ни изясняват какви закони би трябвало да приемем за правосъдната система или за надзор върху основния прокурор.

Да, България има проблем с корупцията, като всяка друга страна в Южна Европа. И да, корупцията би трябвало да бъде безмилостно смазвана, преследвана и изобличавана. Заради нея родината ни губи годишно милиарди левове. Но не е работа на Съединени американски щати да ни учат. Само и само българското общество може да се пребори с корупцията, а в случай че са ни нужни образци и положителни практики, сигурно има по-успешни и некорумпирани модели от Съединени американски щати. Като стартираме от скандинавските страни, които са най-некорумпирани в света, та стигнем до Китай, който сподели неповторими резултати в битката с разхищението на служителите, корупцията и сивата стопанска система.

Нека нашите американски сътрудници най-сетне да схванат, че България не е аборигенска страна, в която те, белите сахиби, могат да дават неизискван ум. България е страна на повече от 13 века, която се е справяла с всевъзможни проблеми в своята история, в това число и не чак толкоз далечната. Американският " ноу-хау " за битката с корупцията у нас така и така не е артикул на угриженост, а груба интервенция във вътрешната ни политика, която цели да въздейства на България.

Не вярвате? Ами тогава дано се запитаме за какво Съединени американски щати не ударят с " Магнитски " господин Прокопиев и кръга " Капитал ", да вземем за пример? Всичките им удари са против хора, които по една или друга причина, не са преференциални за американските ползи тук. И това не е оправдаване на тези персони (те си имат юристи, дано те ги оправдават). Просто констатация. Ще допускам, че Съединени американски щати се борят с корупцията, когато ударят с " Магнитски " и олигарсите и предприемачите, които са свързани с демократичните кръгове у нас. Но това в никакъв случай няма да се случи.

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР