Защо в България леталитета от Ковид е изключотелно висок? Колко е

...
Защо в България леталитета от Ковид е изключотелно висок?
Колко е
Коментари Харесай

Кой е българският вариант на д-р Менгеле?

Защо в България леталитета от Ковид е изключотелно висок?

Колко е по-висок? Ако го съпоставим с другите страни, то у нас леталитета е от от 150 до 500 % по- висок. Основната причина за това е неспазването на ограниченията за безопастност. В началото, когато още не беше се появил антивирусният препарат Ремдесевир и по- късно имунизациите, главното средство за битка беше дистанцията сред хората и носенето на маски. Доказа се изрично, че когато двама души са с маски и дистанцията е над 2 метра сред тях, опцията за предаване на инфекцията е съвсем нулева.

В началото у нас се вкараха строги ограничения и бяхме в положително състояние.

Тогава се явиха хора които започваха да приказват срещу маските и дистанциите. Да убеждават популацията, че това е леко грипче и то би трябвало да мине бързо през всички. Яви се един “ гений” инфекционист, който се представяше за най- положителният инфекционист в страната. Показваха го неведнъж по медиите. Той говореше, че маските не пазят, че назад - носят болест. Повярваха му хората, нали е най- положителният инфекционист. Не слушайте хирурзите! Те какво схващат.

Ние ли не разбираме? Нали всекидневно се борим да пазим пациентите от инфекции! Виждате по какъв начин влизаме в операционните, по какъв начин сме облечени, мием си ръцете със специфични разтвори, маски, шапки, особено облекло. Изолация на пациентите с еднократни чаршафи, пространства в които се прави обмяна на газовете през филтри и така нататък Доказано е, че единствено при маска не сложена над носа инфекциите се усилват със 16%.

Послушаха хората този най-хубав “инфекционист” и в България през 2020 - октомври и ноември смъртността стартира да се подвига ужасно. Този същия ги съветваше като вдигнат температура да си стоят в къщи и да пият чайчета и да ядат супи, вдигаш температура, сваляш я и още един два пъти, само че нищо ужасно. Пациентите пристигаха в лечебните заведения в извънредно тежко положение. Препълваха се, нямаше места. Започна леталитет на пациенти и лекари, невъобразим дотогава. В болница св Ана в София са умирали до 40 пациенти дневно? Предтавяте ли си какво е това?

По- късно с появяването на имунизациите същият заприказва и срещу тях. Недвусмислено се потвърди, че при имунизация опцията за по- тежко протичане на болестта и смъртен излаз е минимално. Но не било по този начин съгласно този талант на гибелта! Дори си послужи и с дезинформация.

И в случай че него го сравните с доктор Менгеле, ще видите, че Менгеле е нанесъл по- малко вреди, тъй като този колкото и урод да е бил е убивал единствено колкото е могъл с чудовищните опити които е правил. Нашият талант с нелепите бръщолевения умъртви стотици повече.

Защо никой не спря този български Менгеле? Защо му даваха опция да приказва нелепости и да подвежда хората? Защо не го лишиха от лекарски права? Защо не бе наказан за нанасяне на щета на популацията?

И тъй като няма реакция, хората не престават да мислят, че той е прав и го следват!

Бог да пази България! Но хората споделят помогни си самичък, с цел да ти помогне и Господ.

Мислете!

Кой е проф.Пожарлиев

Проф. Тома Пожарлиев, дм е един от най-хубавите хирурзи в България. Има голям опит в диагностиката и оперативното лекуване при злокачествени болести на корем, дебело черво, над 10 000 ендоскопски интервенции при жлъчно-каменна болест, диафрагмални хернии, хернии на предна коремна стена, болести на матка и яйчници,млечни жлези незабавни положения. Проф. Пожарлиев прави първата у нас и на Балканския полуостров лапароскопска интервенция при жлъчно-каменна болест през 1993 година и слага началото на лапароскопската (минимално-инвазивната) хирургия у нас.

ОБРАЗОВАНИЕ

Завършва Медицински университет София през 1976 година През 1977 година става претендент на медицинските науки с дисертация в региона на жлъчно-чернодробната хирургия, от 1993 година е Доктор на медицинските науки с дисертация в региона на лапароскопската хирургия. През 1989 година е определен за доцент, а 1998 година – за професор. Притежава специалности Хирургия, Онкология и Спешна медицина. Специализирал е в Москва, Виена, Базел, Инсбрук и Мадрид.

КВАЛИФИКАЦИИ

Членува в пленума на българското хирургично сдружение, европейското сдружение на хирурзите, българската асоциация на хирурзи и гастроентеролози, профилирания съвет по хирургия. Председател е на секцията по миниинвазивна хирургия и почетен член на лапароскопските сдружения на Сърбия и Македония. Има над 180 изявления в областта на незабавната, коремната и лапароскопската хирургия. Научните му ползи са оледните въведенаот него лапароскопска хирургия, Жлъчно-чернодробна панкреасна хирургия на стомаха дуоденума, на фино.дебело и право черво, Херниология. включваща и диафрагмална херния

БИОГРАФИЯ

Проф. Пожарлиев стартира своята кариера в МБАЛ Пирдоп. В интервала 1989-2012 година проф. Пожарлиев е шеф на Клиника по хирургия на МБАЛ Св. Анна, София - в сегашният й тип, конструкция и организация на активността, клиниката е образувана от него. В момента проф. Пожарлиев прави интервенции от високо равнище на трудност на корем,дебело черво, панкреас,диафрагмални хернии, хернии на предна коремна стена,. Операциите може да бъдат осъществени по лапароскопски способ и с робот Да Винчи.Консултаците се организират на ул. Солунска 42, София а интервенциите в МБАЛ Доверие.Не работи с фондове.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР