Защо учител накара цял клас да наплюе съученик за наказание?

...
Защо учител накара цял клас да наплюе съученик за наказание?
Коментари Харесай

Психиатър: У нас не се работи с хора със синдром на професионалното изпепеляване

Защо преподавател накара цялостен клас да наплюе съученик за наказване? Според психиатърът и шеф на ДПБ " Св. Иван Рилски " доктор Цветеслава Гълъбова до тази обстановка се е стигнало, тъй като една огромна част от работещите у нас в така наречен " помагащи специалности " - учители, лекари, медицински сестри, служители на реда, пожарникари, обществени служащи, са наранени в забележителна степен от синдрома на професионалното изпепеляване. И никой не им оказва помощ.

Д-р Цветеслава Гълъбова, психиатър и шеф на ДПБ " Св. Иван Рилски ": Eто, съответният случай за жена с 25-годишен опит, евентуално към 50-годишна. И казано на диалект, тази жена е изпушила, което, несъмнено, не оправдава нейните дейности изрично. За тях тя ще понесе съответните отговорности - административни, наказателни и каквито други се реши. Но този проблем е систематичен в обществената сфера и опазването на здравето, и служители на реда, и пожарникари, и е тотално пренебрегнат в продължение на десетилетия.
С тези хора не се работи.
Работата на хората в тези специалности е извънредно виновна, натоварена. Те са подложени на голям стрес и големи публични упования, добави тя.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР