„Защо трябваше да са змии?“ – Нов вид змия, кръстен на Харисън Форд

...
Кръстен е на Форд в чест на екологичната работа на
Коментари Харесай

Кръстен е на Форд в чест на екологичната работа на ветерана актьор.

Форд, който е заместник-председател на организацията с нестопанска цел Conservation International, каза, че е „смиряващо“.

„Змията има очи, в които можеш да се удавиш, и тя прекарва по-голямата част от деня, припичайки се край басейн с мръсна вода - вероятно щяхме да сме приятели в началото на 60-те години," каза звездата от "Междузвездни войни" пред Conservation International.

"Като цяло сериозно, това откритие е смиряващо.

"Това е напомняне, че има още толкова много да се учи за нашия див свят - и че хората са една малка част от една невероятно огромна биосфера.

Харисън Форд за игра Индиана Джоунс в продължение на четири десетилетия: „Това е малко глупаво“

„На тази планета всички съдби са преплетени и точно сега един милион видове се люлеят на ръба на забравата.

„Имаме екзистенциален мандат да поправим нарушената си връзка с природата и да защитим местата, които поддържат живота.“

Харисън Форд за ролята на Индиана Джоунс в продължение на четири десетилетия: „Това е малко глупаво“

За разлика от Индиана Джоунс, Форд е почитател на змиите, а запаленият природозащитник също има паяк - Calponia harrisonfordi - и вид мравка - Pheidole harrisonfordi - кръстени на него.

Откриването на новият вид змия е съвместно сътрудничество между изследователи от Перу и Съединените щати и е направен в Националния парк Отиши в Перу.

Tachymenoides harrisonfordi е малка, тънка змия, с размери само 16 инча напълно пораснала.Харисън Форд при завръщането си като Индиана Джоунс

Той е добре замаскиран, но безвреден за хората, с диета, състояща се от гущери и жаби.

Едгар Лер, биологът, който ръководи експедицията, открила змията каза: „Откриването на нов вид, наименуването му и представянето му на света е красива и необходима дейност.

„С името искаме да почетем Харисън Форд като актьор и природозащитник и се надяваме да създадем осведоменост, че има останали отдалечени райони в света, където не познаваме видовете му.

„Само видове, които са известни, могат да бъдат защитени.“

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР