Защо тренираме във фитнеса? Най-честият отговор е – за повече

...
Защо тренираме във фитнеса? Най-честият отговор е – за повече
Коментари Харесай

Кардио за кожата

Защо упражняваме във фитнеса? Най-честият отговор е – за повече сила и тонус. Кожата ни заслужава същото внимание – постоянна грижа с „ интервални козметични тренировки “, с цел да има тонус и юношески искра.Ако сте измежду фанатичните фенове на спорта, знаете за удивително мощната връзка сред тренировката и положението на кожата ви. Освен застрахователна лавица за здравето ви, упражненията усилват притока на кръв, което от своя страна изпраща пресен О2 и хранителни субстанции към клетките на кожата. Да не приказваме пък за ускореното извеждане на токсините от тях. Кислородът оказва помощ за повишението на серотонина (хормона на щастието), а това от своя страна оказва помощ за понижаването на равнищата на хормона на напрежението – кортизол, виновен за обриви и зачервявания, петна и други раздразнения по кожата.Какво, в случай че подпомогнем този развой благодарение на козметични артикули, чиито формули са обогатени със съставки, източник на сила за клетките на кожата, и рутина, която интензивно подкрепя възобновяване ѝ?! Бюти промишлеността все по-активно се въодушевява от кардио тренировките и ползва механизма за резултата от тях в козметичните формули. ЕНЕРГИЙНО ОБНОВЯВАНЕ По същия метод, по който се нуждаем от сила, с цел да упражняваме във фитнес залата, кожата ни се нуждае от сила, с цел да остане наситена с влага, да генерира нови кожни кафези и да създава колаген и еластин, които я вършат гладка. Затова е значим АТФ (аденозин трифосфат), органично съединяване, което тялото създава естествено. „ Когато се ползва локално върху кожата, тази мощна съставна част подтиква кислорода за усъвършенствана клетъчна функционалност, което спомага за стимулиране на колагена и подсилване на кожата “, споделя пластичният хирург и създател на 111Skin, доктор Янис Александридес, с който ЕVA направи преди време  извънредно изявление.„ Подобно на калориите, на които тялото ни разчита за сила – прецизира той, – АТФ имитира този резултат, когато се употребява локално в грижата за кожата, осигурявайки сила за зареждане на живите кафези. “ Това е резултатът, който би трябвало да имаме поради, когато прочетем в описанието на продуктите, че възвръщат клетъчната сила на изтощената кожа. Няколко капки серум или малко количество крем са в положение да я накарат безусловно да засияе.

ИНТЕРВАЛНА ТРЕНИРОВКА
При нея се редуват извършения с невисок и с висок интензитет. Подобен цикъл на грижа за кожата се трансформира във вайръл наклонност в TikTok, която кожните лекари утвърждават. Програмата е елементарна: редувайте дните, в които употребявате дейни съставки като ретинол или химически ексфолианти за възобновяване на кожата, с дни за възобновяване, в които употребявате единствено овлажняващи съставки, с цел да подсилите кожната преграда и да сведете до най-малко риска от инфектиране. Идеята е да се даде време на кожата да се възвърне, след което още веднъж да се засилят процесите посредством козметика с изсветляващо или изглаждащо деяние.Най-популярен е четиридневният цикъл, който нормално се състои в потребление на дейни съставки за две нощи от седмицата, последвани от две нощи отмора – и по-късно повтаряне.Какъв е смисълът? Дори и най-фантастичните серуми ще спрат да работят с времето, тъй като кожните кафези привикват със съставките. По същия метод свръхстимулацията компрометира кожната преграда и тя става пропусклива и води до дехидратация. Първата вечер посветете на ексфолиантите, с цел да обновите епидермиса и да позволите на дейните субстанции в козметиката да бъдат всмукани по-добре. Ретиноидите са подобаващи за втората вечер за понижаване на хиперпигментацията и понижаване на видимостта на бръчките. Предпоследната и последната нощ са нощи за „ възобновяване “, при които пропускате дейните съставки и просто нанасяте хиалуронова киселина, последвана от овлажнител.

И ДИШАЙ… Практиката за съзнателния надзор върху дишането има лечебни изгоди и е необятно разпространявана от звезди като Гуинет Полтроу и холандския рисков спортист Вим Хоф. Смята се, че подобряването на клетките на нашата дихателна система поддържа целия ни организъм и кожата ни в оптимално физическо положение.Кислородът е суперсъставка – ускорява метаболизма на кожата и оказва помощ за елиминирането на токсините, което от своя страна оказва помощ за производството на колаген, еластин и усилва обмяната на клетките. Подобряването на усвояването на О2 от кожата е изключително значимо след 40-годишна възраст, когато тя губи 60% от кислородния си потенциал.
Защо е толкоз значим кислородът в кожата? Тя нормално се обновява на всеки 28 дни, само че в случай че кислородът и питателните субстанции не са задоволителни, процесът на възпроизвеждане на клетките се забавя и създадените нови кафези не са толкоз здрави, което води до по-бързо стареене.Сиянието на кожата като след душ може да ви го обезпечат спортът, разходките навън и подобаващата козметика.
Източник: eva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР