Защо се стигна до напрежение на партийното събитие на ГЕРБ

...
Защо се стигна до напрежение на партийното събитие на ГЕРБ
Коментари Харесай

Защо се стигна до напрежение и сблъсъци на конференцията на ГЕРБ?

Защо се стигна до напрежение на партийното събитие на ГЕРБ в " София Тех Парк "  вчера? Кой е отговорен и имало ли е пропуски в защитата на мероприятието. В ефира на утринния блок на bTV гостуваха публицистите Полина Паунова, Генка Шикерова, както и евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков.
Преди да стартира конференцията на ГЕРБ, всички сътрудници, заемаха местата си, с цел да записват господин Борисов. На 70-100 метра от загражденията хората стачкуваха, съобщи журналистът от " Свободна Европа " Полина Паунова, обяснявайки развиването на вчерашното напрежение към конференцията. 
С бързи крачки пристигнаха момчета, които се виждат на фрагментите. След къси вербални конфликти, те започнаха да се бият с протестиращите. Намесиха се охранители, разтърваха ги. Аз извадих телефона да фотографирам и ми беше избит, стана ясно още от думите на Паунова.
Изненадата ми беше, когато попитах момчетата, които ми избиха телефона, когато ги видях на мястото, където трябваше да се легитимирам, с цел да вляза на сбирката. По думите на Паунова три пъти е бил избит телефонът ѝ.
Сподели с твоите другари
Това, което е шокиращо, че при съществуването на толкоз доста мъже и охранители, никой не се намеси. Никой не реагира на това този човек да бъде арестуван (човекът, който е избил телефонът на Полина Паунова - бел. ред.)
Представител на НСО се намеси, само че се сътвори чувството, че тези момчета там са познати, като самобитни цивилен отряди. Тези момчета бяха там от самото начало и макар обстановките, които сътвориха, никой не пожела да повика полиция и да ги изведе, разяснява още Генка Шикерова.
Паунова уточни, че във всички партийни сюжети пиарите го играят координатори, като акцентира, че пиарът на ГЕРБ Никола Николов е декларирал, че не познава хората, които са основали напрежението.  Севдалина Арнаудова, персоналният пиар консултант на премиера Борисов, пък е декларирала от своя страна на Паунова, че има нападнати и хора от централата. Полина Паунова уточни, че е ходила в Столична дирекция на вътрешните работи да дава показания и съгласно нея досъдебното произвеждане е почнало с нейните свидетелства.
Припомняме, че от Политическа партия ГЕРБ изпратиха позиция, в която се споделя, че партията упорства да се разкрият всички обстоятелства и условия към нападенията през вчерашния ден. От ГЕРБ обявиха, че не са осигурявали спомагателна защита на мероприятието. Столична дирекция на вътрешните работи проверява случилото се, а от Асоциацията на европейските публицисти също изпратиха позиция, с която упорстват да се разкрият причинителите на провокациите.
Според евродепутата Андрей Новаков сходен конгрес е безусловно право на всяка партия, с цел да разиска по какъв начин да върви напред. Новаков уточни, че изпитва физическа нетърпимост, когато някой протяга ръка над жена. Той означи, че защитата е поверена на охранителна компания, която би трябвало да се грижи за сигурността на събитието. Андрей Новаков съобщи, че никой не е издал разпореждане да се блъскат дами, като съгласно него явно тези момчета не са част от организацията.
Андрей Новаков въпреки всичко сподели, че това, което се вижда от фрагментите, е смущаващо. Това не е нормална атмосфера на партийно събитие, означи още Новаков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР