Защо само една супена лъжица ленено семе на ден може

...
Защо само една супена лъжица ленено семе на ден може
Коментари Харесай

7 причини да консумираме ленено семе всеки ден

Защо единствено една супена лъжица ленено семе дневно може доста да усъвършенства цялостното ни положение? Тук ще откриете изгодите от потреблението на суперхраната, която се отглежда и в България. Лененото семе е по-евтино от семената от чия, които порастват единствено в Южна и Северна Америка. То е вкусна добавка към закуската с кисело мляко, утринното мюсли и обичаните ни печива. Това обаче са напълно дребна част от многочислените му изгоди. Вижте 7 аргументи да консумираме ленено семе всеки ден:
Подобрява храносмилането
 Всичко, което би трябвало да знаете за лененото семе Всичко, което би трябвало да знаете за лененото семе
Лененото семе се смята за съвсем панацея за всички болести, свързани със стомашно-чревния тракт. Препоръчва се да се употребява сутри...
Суперхраната, отглеждана по нашите географски ширини, подтиква функционалността на червата и усъвършенства неведнъж храносмилането и обмяната на веществата. Вътрешните органи стартират да работят в цялостен синхрон и изхвърлят токсините от тялото.
Защитава лигавиците
Лененото семе оказва помощ при стомашно-чревни недоволства, тъй като неговите съставки имат успокояващо и защитно деяние върху лигавицата на стомаха и червата. Естественият артикул е извънредно потребен при възпаления и констипация.
Полезно е за сърцето
Съдържащите се в лененото семе омега-3-мастни киселини имат положителен резултат и върху здравето на сърцето. Те възстановяват равнищата на кръвното налягане и холестерола.
 Лененото семе е същински балсам, ето по какъв начин да го използваме вярно Лененото семе е същински балсам, ето по какъв начин да го използваме вярно
Трябва ли да включите лененото семе в диетата си и какъв брой е потребно? Как и какъв брой да го използваме? Тези и още въпроси вълнуват доста хор...
Намалява възпаленията
В света на растенията лененото семе е преди всичко по наличие на омега-3-мастни киселини. Освен това в него има доста полифеноли и фибри. Тази впечатляваща композиция контролира възпалителните процеси в цялото тяло. По този метод може да предотврати даже развиването на ракови кафези. Само превантивно, несъмнено, и при цялостна ориентировка към здравословен метод на живот.
Подпомага отслабването
Ценните фибри в лененото семе засищат и почистват организма от нездравословните отрови. Благотворният резултат върху червата спомага за нормализирането на обмяната на веществата и изгарянето на непотребните мазнини. Лененото семе ускорява метаболизма и топи килограми, когато е съчетано със здравословен режим на хранене.
Подобрява положението на кожата
 Ленено семе: 10 изгоди за здравето Ленено семе: 10 изгоди за здравето
От епохи ленените семена са ценени за своите здравословно-защитни свойства. През девети век Карл Велики заповядва на поданиците си да...
Лененото семе възвръща хормоналния баланс и прави кожата ни по-чиста.
Осигурява ни магнезий
Мускулите, костите и нервната система имат потребност от магнезия, който можем да си набавим от лененото семе. Само 20 грама от суперхраната дневно усилват мускулния тонус, възстановяват обмяната на сила в тялото, успокояват душeвността и поддържат здравето на костите.
Внимание! Не превишавайте оптималната дневна доза от 1 до 2 супени лъжици ленено семе дневно, защото то има и мощен слабителен резултат.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР