Защо ръцете ви изтръпват? Често това се дължи на временно

...
Защо ръцете ви изтръпват? Често това се дължи на временно
Коментари Харесай

Защо изтръпват ръцете?

Защо ръцете ви изтръпват?

Често това се дължи на краткотрайно нарушаване на кръвообращението в крайника заради прилепяне на кръвоносни съдове и нервни окончания. При промяна на позата и чувствителността се възвръща.

И въпреки всичко, неуместното състояние по време на сън, за жалост, не е единствената причина за изтръпване на ръцете. Ако все по-често забелязвате загуба на сензитивност в крайниците и тя не изчезва дълго време, би трябвало да внимавате, защото изтръпването може да бъде един от признаците на съществено заболяване.

Цервикална остеохондроза
Всяка особеност в шийните прешлени, която предизвиква прилепяне на нерв, може да аргументи изтръпване на ръцете, както и главоболие и проблеми с координацията.

Започнете да следите стойката си, както и да вършиме специфични извършения. По-добре е, несъмнено, да посетите доктор.

Множествена склероза
Склерозата не е просто забравяне на неща, а съществено неврологично заболяване. В резултат на увреждане на нервните мембрани на мозъка и гръбначния мозък поражда нарушаване на прекосяването на нервните импулси. Чувствителността понижава и ръцете ви изтръпват. Ако се изключат други аргументи за изтръпване на ръцете, има смисъл да се консултирате с невролог.

Синдром на карпалния тунел
Често се следи при хора, чиято активност е обвързвана с монотонна работа с ръцете (програмисти, шивачки, музиканти).

Повтарящите се придвижвания на пръстите предизвикват отичане на сухожилията, преминаващи през тесния канал. Нервът в канала е компресиран – човек усеща неприятно изтръпване в ръката (особено сутрин). Не забравяйте да се свържете с невролог, защото в напреднала форма това заболяване води до затруднения и недоразвитост на мускулите на пръста.

Венозната тромбоза също води до изтръпване
Тромбът забавя притока на кръв, заради което доставката на субстанции, значими за поддържане на функционалностите на крайника, е нарушена. Заболяването наложително изисква диагностика и уместно лекуване.

Анемия и захарен диабет
Невралгията на брахиалния плексус, както и продължителните възпалителни процеси в близките тъкани, могат да причинят болежка с следващо изтръпване на ръката.

Инсулт
Най-опасната причина за изтръпване на ръцете. Ако изтръпването на ръцете също е съпроводено от нарушение на работата на долните крака, комплициране, главоболие, нарушена тирада и зрение – би трябвало неотложно да се обадите на кола за спешна помощ!

Вижте още: Двуцветни терлици

По-добре е да не пренебрегвате сходни признаци, тъй като те могат да се трансфорат в съществено хронично заболяване.

Вече знаете за какво ръцете ви изтръпват. Не подценявайте този признак!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР