Защо правите така, българи? С този въпрос се обръща жител

...
Защо правите така, българи? С този въпрос се обръща жител
Коментари Харесай

Защо правите така, българи? СНИМКА

" Защо вършиме по този начин, българи? " С този въпрос се обръща гражданин на Велико Търново, който е останал засегнат от гледката, която се разкрива край града. На черен път виждаме червен моноблок, който " разкрасява " гората. Картината добавя пренебрегнат тв приемник, дружно с купища употребявани мокри кърпички и бутилки, останали " за спомен " от походите на локални младежи из храстите.

Гледката се открива пред очите на посетителите над езерото Ксилофор. " Мястото е добре известно на младите търновци ", заключава Влади Ванков.

" А за тоалетната паница - не знам какъв изклесяк би трябвало да си, с цел да я замъкнеш и изхвърлиш в гората. Изглежда непокътната, в случай че някой желае да я вземе.  По-натам има и изхвърлен тв приемник ", недоволства той.

Мъжът споделя, че наоколо до мястото има и резервоар за боклук, само че това не трогва хората, които вземат решение да изхвърлят боклуците си измежду природата. Той твърди, че в региона съществува и различен проблем. Ванков счита, че гората е застрашена от изсичане, като декларира, че е видял черни пътища за техника.

Вижте целия роман на  Влади Ванков:

Защо вършиме по този начин, българи?
П.п.
Мястото е добре известно на младите търновци - черния път на края на асфалта над езерото на Ксилифор, преди да се включи в шосето за Арбанаси.
Там се срещат в колите си ``на скришно в гората`` и след това хвърлят мокри кърпички и пластмасови бутилки от вода, което се вижда на назад във времето.
А за тоалетната паница - не знам какъв изклесяк би трябвало да си, с цел да я замъкнеш и изхвърлиш в гората. Изглежда непокътната, в случай че някой желае да я вземе.  По-натам има и изхвърлен тв приемник.

Община Велико Търново постави огромен резервоар за отпадъци, тъкмо поради всякакви *балници, които се събират там, само че без резултат - гората още веднъж е нечиста от същите. А скоро гората НЯМА ДА Я ИМА, забелязахме след къса разходка по маркираните пътеки.

Всички черни пътища са с нови, големи коловози от тежка техника, към този момент цялостни с вода и голям брой иглолистни, здрави дървета са осечени....

 Някак даже не сме сюрпризирани от грозната панорама, на която се е натъкнал търновеца измежду природата. Дори може да се каже, че по този начин се приключва цикъла на боклукчийството из родните гори. След хладилника, който бе пренебрегнат в Родопите, някак естествено идва и тоалетната паница. Съвсем елементарно красиви места, налични за повече хора, се трансформират в същински сметища.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР