Защо повечето коли имат стелки?Някои шофьори се оплакват, че текстилните

...
Защо повечето коли имат стелки?Някои шофьори се оплакват, че текстилните
Коментари Харесай

Защо да слагате стелки в колите, когато са толкова трудни за почистване?

Защо множеството коли имат стелки?

Някои водачи се оплакват, че текстилните стелки за кола са доста неуместни. Текстилните стелки задържат прахуляк и нечистотия, а това оказва въздействие върху чистотата в целия автомобил. Просто не е нещо, което се оправя добре с мръсотията на външния свят. Поддръжката е сложна. Трябва да се употребява прахосмукачка, с цел да се отстрани всичко излишно.

Специалистите за авточасти споделят, че стелките се усещат добре, вършат автомобила по-тих, тъй че това е хубаво да се употребяват, а и обезпечават чувство за домакински уют, само че ние влизаме в колите си с обувки. Никой не стъпва по стелките в боси крайници.

Вместо текстилни стелки, има по-добри други възможности. Гумените стелки са сполучлив вид. Почистването на гумената стелка не е толкоз сложна работа, прахосмукачката елементарно издърпва всичко. За разлика от гумените,  текстилнните стелки събират… късчета от листа, песъчинки и късчета хартия.

Просто никой не се нуждае от спомагателни старания, с цел да поддържа колата си чиста. Точно по тази причина малко на брой се вземат решение  да оборудват колите си с текстилни стелки. Все отново, комфортът на текстилните е незаместим. Хората считат, че каучукът не е задоволително първокласен. Само че, луксът изисква много постоянен ангажимент за почистването. Понякога най-хубавото не е най-луксозното. Обичкновено за предпочитане е това, което прави добра работа в забързаното всекидневие и улеснява живота ви оптимално.

Интериорните дизайнери на коли споделят, че бъдещите дизайни на коли, които фирмите демонстрират, ще идват на пазара с бамбукови стелки.

След задълбоченоанализиране на производството на текстилни стелки за коли, излиза наяве, че има два типа от този продукт в колите.

По-хубавият, по-висок клас коли, като Cadillac или Mercedes, нормално имат текстилни стелки, които оптимално се приближават до материата на домашните килими.

Представете си шевна машина с хиляди игли, всички в права линия, и всяка от тях дърпа линия от прежда. Иглите пробиват през главен пласт, по-късно ред ножове отрязват конеца, тъй че да се получи хиляди бита прежда отвесно.

Този модел първокласни текстилни стелки за коли се допуска, че се почиства по-лесно, тъй като дупките сред влакната са по-големи, тъй че може да се употребява прахосмукачка, с цел да се засмучат трохите и мръсотията.

 

Но през последните няколко години някои производители на коли са минали към друг тип текстилни стелки, изработен от заземени и боядисани рециклирани пластмасови бутилки.

Фабриката получава великански бали от тази пластмаса. Тя е мека, само че и жилава, малко наподобява на памук.

 

Тази пластмаса се прекарва през ролки, които я вършат в действителност плоска, по-късно хиляди бодливи игли набождат този плосък пласт, с цел да сплетат влакната (процесът е малко като сплъстяване ) и вие се сдобивате с това, което се назовава стелка за кола.

Плътно е и дупките сред влакната са доста по-малки, тъй че в случай че трохите и листата, и мръсотията попаднат там, ще бъде в действителност мъчно да се почисти.

Производители споделят, че по-евтините стелки са един от методите за икономисване на пари в процеса на произвеждане.

Добре е да поставите автомобилните стелки с по-ниски индикатори в транспортно средство, тъй като никой в действителност не го интересува какво се случва с тях.

Докато някои наблюдаващи от промишлеността чакат производителите на коли да извадят на пазара нови стелки, отвън бранша има новатори, които към този момент вършат смяната: публичен превоз. В метрото през последните години отстраниха тежките гумени стелки с канали и ги замениха с твърди подове, които ще устоят по-дълго, не попиват течности и може би най-важното, почистват се доста по-лесно.

Добре е да имаме грижа за чистотата на напите коли, защото с тях возим фамилията. Ако стелките задържат мръсотията, тя изсъхва и се подвига във въздуха във тип на нездравословен прахуляк, който дишаме вскички. Затова или стелките би трябвало да са лесни за разчистване, или да се грижим отговорно за хигиената в колата си.

 

PETEL.BG приканва жителите към успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
реклама
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР