Защо пътищата в Танзания са по-качествени от пътищата у нас?

...
Защо пътищата в Танзания са по-качествени от пътищата у нас?
Коментари Харесай

Ударихме дъното! Пътищата в Танзания са по-добри от нашите

Защо пътищата в Танзания са по-качествени от пътищата у нас? И освен - пътищата в Танзания, Ботсвана, Замбия и Мали са измежду по-добрите от нашите. Това демонстрира ранглиста на Световния икономическия конгрес, предава Нова телевизия.
Пътищата у нас се подреждат по качество на 93 място от 137 страни в класацията. С най-хубави автомагистрали могат да се похвалят в Обединените арабски емирства, Сингапур, Швейцария, Холандия, Португалия и Съединените щати.

Снимки и видео клипове с дупки, неприятни пътища и некачествени поправки получаваме непрестанно в рубриката „ Моята новина”. Ето и част от Вашите сигнали – виждате фрагментите на този път, посипан с десетки дупки и неравности.

Общата дължина на републиканските пътища у нас е съвсем 20 000 км – от тях 741 км – автомагистрали, съвсем 3000 км първокласни пътища и останалите са втори и трети клас.

Първо да погледнем към формалните данни: голяма част от пътищата са в неприятно и приблизително положение. Над 6000 км пътища имат потребност от незабавен ремонт. Парите стигат за корекция на една трета от тях. Затова и множеството не се ремонтирани от 20 и даже 40 години. За тази година Пътната организация разполага с 185 млн. – от които за зимно поддържане - 78 млн., а останалите за поправки, възобновяване на маркировката и рязане на шубраци да вземем за пример.

Отделно страната отдели 100 млн. за настоящо поддържане на пътищата. Затова и множеството поправки са козметични – с кърпене и отчасти полагане на асфалт.

Качествен ли е асфалтът, който се поставя – с цел да проверим влязохме в лабораторията на Института по пътища и мостове. Какво демонстрираха изпитванията, гледайте във видеото.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР