Защо Пакистан е разстроен от организирането на събитието по крикет за Купата на Азия?

...
Турнирът по крикет за Купата на Азия е наполовина в
Коментари Харесай

Турнирът по крикет за Купата на Азия е наполовина в графика си от мачове, но администраторите на спорта в страната „домакин“ Пакистан и регионалното управително тяло на спорта са се скарали къде трябва да се играят оставащите мачове.

До късно във вторник, в навечерието на началото на втория кръг, не беше ясно къде ще се играе останалата част от турнира, включително финалът.

Пакистанският съвет по крикет (PCB) и Азиатският съвет по крикет (ACC) бяха замесени в битка за правомощия за вземане на решения.

Коя организация ръководи Купата на Азия?

ACC се състои от бордове за крикет от 25 регионални нации. В момента се ръководи от Джей Шах, който също е секретар на индийския борд по крикет и син на настоящия министър на вътрешните работи на Индия.

Кой е „домакин“ на турнира?

Е, това е сложната част.

Пакистан е официален домакин, но девет от 13-те мача на турнира се провеждат в Шри Ланка.

Планираше се Пакистан да бъде домакин на събитието през 2020 г., но след усложнения, произтичащи от пандемията на коронавирус и нежеланието на Индия да пътува до Пакистан, позовавайки се на отказа на правителството, правата за домакинство бяха прехвърлени на Шри Ланка, като турнирът беше пренасрочен за 2022 г.

С нарастващия брой случаи на COVID-19 в Шри Ланка през тази година турнирът в крайна сметка се проведе в Обединените арабски емирства (ОАЕ).

Правата за домакинство на Пакистан бяха отложени за изданието през 2023 г., което е първият път, когато Пакистан ще бъде домакин на събитието от 2008 г.

Въпреки това през октомври секретарят Шах на Съвета за контрол на крикета в Индия (BCCI) обяви, че Индия няма да пътува до Пакистан, позовавайки се на „политическото напрежение“ между двете южноазиатски съседки.

На свой ред Пакистан заяви, че ще преразгледа изпращането на своя отбор в Индия за Световното първенство по крикет, планирано да започне следващия месец.

Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР