Защо напълнявам през зимата? Напълняването през зимните месеци е доста

...
Защо напълнявам през зимата? Напълняването през зимните месеци е доста
Коментари Харесай

Защо напълнявам през зимата?

Защо пълнея през зимата?

Напълняването през зимните месеци е много постоянно срещано, като изследванията регистрират приблизително наддаване от 2 до повече от 3 кг.

Докато студеното време и празничните събирания, съсредоточени към вкусни лакомства, може да са допринасящи фактори, има доста други аргументи, заради които може да видите килограмите си да се движи в нежелана посока през зимния сезон.

Зимното напълняване може да е резултат от неналичието на мотивация да излезете на открито и да спортувате или просто да се разноските заради студеното време.

За благополучие, има и някои потвърдени препоръки и трикове, които могат да ви оказват помощ да ограничите напълняването през зимата, като въпреки всичко се наслаждавате на „ съвсем всички “ празнични лакомства.

Някои тактики за отбягване на наддаване на тегло през зимата включват подготовка вкъщи, възстановяване на моделите на сън и отдаване на лакомствата (в рационални граници).

Причини за напълняване през зимата

Има доста аргументи за съмненията в цифрите на кантара, изключително през зимния сезон. Ето няколко от тях:

Студеното време?!

Колкото и да обвинявате студеното време за напълняването, студеното време в действителност не е повода за непотребните килограми.

Някои изследвания даже демонстрират, че студеното време може да ви помогне да загубите телесни мазнини и да увеличите изгарянето на калории. Това, което е по-вероятно да аргументи наддаването на тегло, е неналичието на мотивация за излизане на открито, което евентуално се дължи на по-ниските температури.

Докато някои хора се радват на студено време, доста от нас избират да стоят на закрито, където е топло и удобно. Това прелъщение да останете вътре на топло може да затрудни мотивацията да напуснете къщата и да отидете на фитнес.

Понякога даже когато мотивацията за подготовка е налице, зимното време и заледените пътища могат да създадат физически невероятно безвредното стигане до фитнеса, което прави решението да останете у дома доста по-лесно.

По този метод композиция от студено време и загуба на мотивация може да способства за това в допълнение напълняване през зимата.

Празнични изкушения

Тъй като типичният дневен банкет на калории е по-близо до 1800 до 2000 за множеството хора, то празничните ястия може да се окажат двойно повече от калориите за през целия ден.

Също по този начин може да бъде съвсем невероятно да избягате от изкушението на работа, защото сътрудниците са склонни да носят празнични лакомства на работното място, с цел да честват. Наистина е елементарно да вземете поничка или кексче за бърза и вкусна закуска.

Може да не ви се коства, че преяждате, само че тези спомагателни калории от празнични лакомства могат да се натрупат през зимните месеци и да доведат до по-висок „ резултат “ на кантара.

Промени в модела на съня

През зимните месеци слънцето стартира да залязва по-рано, което води до по-малко слънчеви часове денем. По-малкото слънчева светлина води до повишено произвеждане на мелатонин, главният хормон, който контролира моделите на съня.

Ето за какво доста хора оповестяват, че се усещат в допълнение изтощени и бавни през тъмните, студени зимни месеци.

Допълнителната отмалялост от увеличението на мелатонин може да повлияе на към този момент пониженото ви равнище на мотивация да ходите на фитнес. Не единствено, че на открито е мрачно и студено, само че вие също сте изтощени, което прави много елементарно да вземете решение да останете на закрито, където е топло.

Сезонно афективно разстройство (SAD)

Чувствата за меланхолия са постоянно срещани през зимните месеци, а техническото название на това положение е сезонно афективно разстройство (SAD). Обикновено симптомите на депресия започват в края на есента, когато времето стартира да става по-студено и не престават до края на зимата. Симптомите на SAD включват:

  • Безсъние
  • Загуба на вкус
  • Безпокойство
  • нервност

Ако изпитвате някой от тези признаци и забележите, че корелират с измененията във времето, свържете се с доктор.

Има няколко налични лекувания за това разстройство, които могат да оказват помощ за възстановяване на настроението ви и може би даже да предотвратят част от това в допълнение напълняване през зимата.

Как мога да избегна напълняването през зимата?

Може да не е допустимо изцяло да избегнете натрупването на няколко кг през зимата, само че има няколко съвета и трика, които можете да опитате, които би трябвало да сведат спомагателното наддаване на тегло до най-малко.

Тренировки в домашни условия

Ако мисълта да отидете до фитнеса е непостижима, помислете дали да не вършиме тренировките си вкъщи.

Съществуват доста приложения за фитнес, които дават хрумвания за тренировки вкъщи, включващи минимално съоръжение, което е чудесно, в случай че нямате достъп до домашна фитнес зала.

Подобрете съня си

Въпреки че умората е постоянно срещана през зимата заради нарастването на мелатонина, има способи да подобрите съня си, с цел да спечелите задоволително сила, с цел да останете дейни.

Първо, лягането и събуждането едновременно всеки ден е потребно.

Друг метод да подобрите съня си е да избягвате потреблението на екрани със синя светлина (телевизор, компютър, смартфон) тъкмо преди лягане. Проучванията демонстрират, че потреблението на смарт телефони и други устройства със светлини тъкмо преди лягане може фрапантно да понижи качеството на съня, което ще ви накара да се чувствате изморени заран.

Поглезете се (в рационални граници)

За някои хора една от най-големите неточности, които могат да създадат, е цялостното унищожаване на лакомства от диетата им. Това постоянно води до епизоди на преяждане с нездравословни храни, когато към този момент не могат да се борят с изкушението.

Вместо това може да бъде потребно да влезете в празничния сезон с реалистична диетична цел. Хапването на шоколадов Дядо Коледа или парче от известния сладостен тиквеник на баба ви на Коледа няма да докара до щедро наддаване на тегло, само че яденето на всяко празнично лакомство, което ви оферират, евентуално ще докара до това.

Така че се забавлявайте по време на празниците, само че не забравяйте, че умереността е основна.

Заключение

Защо пълнея през зимата?

Въпреки че напълняването е много постоянно срещано събитие през зимните месеци заради композиция от студено време, изменящи се модели на сън и хранителни изкушения, има тактики, които можете да опитате, които могат да лимитират количеството на наддаване на тегло.

Ако се притеснявате, че резултата на кантара ще се усили тази зима, помислете дали да не упражнявате вкъщи, да измененията моделите си на сън и да извършите някои реалистични промени в диетата.

Това ще направи влизането във форма през летните месеци доста по-лесно!

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР