Защо му е да живее в чужд апартамент на човек

...
Защо му е да живее в чужд апартамент на човек
Коментари Харесай

НАП спи: Като Горанов ползват апартаменти над 500 висши служители. Има ли укрит данък за милиони лв.

Защо му е да живее в непознат апартамент на човек с 2 лични, пита се в задачата по проблема с финансовия министър? Защо Национална агенция за приходите не ревизира още над 500 висши чиновници на Борисов 3 от общо 3000, заявили пред КПКОНПИ „ безплатно ползване” на непознати парцели?

Ами, в случай че в някои проблеми има укрит налог, той би бил общо за милиони лв. при подобен брой на случаите, какъвто го разказва авторитетният Капитал. За да ги оневини, налага се данъчната работа да ревизира, а освен да се употребява като бухалка против „ погрешно мислещите” и да преследва медии.

В случая с Горанов, по цените на комплекса ЕСТЕ, където живее – става въпрос за 3600 лева на месец и 253 000 лева за 6 години, от които 25 300 лева биха били налог за хазната, в случай че се плащаше наем. Хич да не е, 25 300 лева – това са си 100 пенсии, или избавено болно дете, или половин годишно дотация на отбор Филип Кутев! Ако някой го е грижа, несъмнено...

Много е значително, а не е ясно за какво, по декларациите, подадени през 2016 година и за всяка предишна година, са правени инспекции, а тъкмо за 2017 година, когато близо 20% от контингента топчиновници, отпред с финансовия министър, внезапно се оказват декларирани жители на непознати скъпи парцели, на страницата на КПКОНПИ в рубрика „ Проверки на НАП” има празно пространство. Не, че работата е бърза, само че след месец е 2019 година.. Обаче кой да ни каже за какво Национална агенция за приходите по този начин се тутка???!!!

Нито документално, нито устно получихме за 24 часа отговор на въпросите си от пиара на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров. Директно сложени, питанията ни не откриха отговор и от другояче общителната и отзивчива госпожа Галя Димитрова – изпълнителен шеф на Национална агенция за приходите.

Нова проверка, откакто към този момент 25 месеца сме цел на 10, стартира против 19 минути, в случай, че тече обжалване на към този момент приключена инспекция на същото сдружение. Което несъмнено е инцидентно и няма никаква връзка с разкритията ни за безплатно потребления по думите на финансовия министър от самия него 180 кв.м апартамент в комплекс ЕСТЕ на братя Домусчиеви. Напомняме, че първокласният супер парцел е на брачната половинка на предприемач и топмасон, който е кръстник, само че не е кръвен родственик на министъра.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР