Защо Кейт Мидълтън не се омъжи с тиарата на Даяна

...
Защо Кейт Мидълтън не се омъжи с тиарата на Даяна
Коментари Харесай

Кралица Елизабет II ли не позволи, Кейт Мидълтън да се омъжи с тиарата на Даяна

Защо Кейт Мидълтън не се омъжи с тиарата на Даяна

е извънредно събитие, още повече когато се дами престолонаследника. За това сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън за дълго време e едно от най-обсъжданото събитие в медиите. Многобройни почитатели на английското кралско семейство залагаха безусловно на всеки брачен колорит. И несъмнено, чудеха се каква тиара ще носи булката.

 

 принцеса Даяна

 

По явни аргументи най-популярният вид беше тиарата на Спенсър - известната диадема, с която се омъжи майката на принц Уилям, лейди Даяна Спенсър.

 

 

Но ненадейно за мнозина Кейт се появи със напълно друго украшение за случая.

 

 

Традиционно булките минават под венчило, окичени в фамилни тиари , които се предават от потомство на потомство в фамилията. Точно това направи лейди Даяна, когато се омъжи за принца на Уелс в диадемата на Спенсър.

Семейство Мидълтън няма лична тиара, по тази причина Кейт трябвало да я наеме от кралицата. Това не е първият път в кралското семейство, когато булката няма своята диадема, само че всякога кралица Елизабет II взема решение.

Например фамилията на Сара Фъргюсън също няма лична тиара. Затова кралицата взима решение и подарява на булката на принц Андрю напълно нова диадема, направена особено за нея като брачен подарък.
Кралица Елизабет II не пожела да даде нова тиара на Кейт Мидълтън и за това има явна причина.
След време Кейт ще стане брачна половинка на краля и ще има достъп до всички тиари , принадлежащи на короната. Така че тя просто даде на Кейт една от нейните тиари, апропо, доста сходна на тази на Спенсър.

Диадемата Galo , направена от Картие от платина и украсена с диаманти в миналото е била подарена на Елизабет на 18-ия й рожден ден.

Тиарата на Спенсър е доста по-голяма и се отличава с растителни претекстове под формата на звездовидни цветя, пъпки от лалета и диамантени листа, почиващи върху основа от два метала - сребро и злато.

 Тиарата на Сперсър
Тиарата на Сперсър
Но главната причина, заради която Кейт не съумя да употребява тиарата на Спенсър, е, че тя не принадлежи на нея или на кралското семейство.

В момента тази светиня е благосъстоятелност на по-малкия брат на принцеса Даяна Ърл Спенсър и е подозрително той да желае да я заеме на булката на племенника си.

Тиарата на Сперсър се появява през 1838 година и принадлежи на Франсис, виконтеса Монтегю, а по-късно попада в фамилията на Спенсър. През 30-те години ювелирна къщаGarrad усъвършенства тиарата, придавайки й актуален тип.

С нея се омъжи освен самата принцеса Даяна, само че и нейните сестри - лейди Джейн и лейди Сара. Първите няколко години след сватбата принцеса Даяна постоянно носеше фамилната тиара, само че когато по-малкият й брат реши да се ожени, той изиска да върне фамилното завещание.

След гибелта на принцесата на Уелс, тиарата остава експонат на разнообразни изложения дружно със сватбената ѝ рокля, до момента в който най-после още веднъж е употребена от различен представител на семейство Спенсър - Селия Маккоркадейл, дъщерята на лейди Сара.

 
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР