Защо хетеросексуалните мъже отделят толкова внимание на тези големи, леко

...
Защо хетеросексуалните мъже отделят толкова внимание на тези големи, леко
Коментари Харесай

Защо мъжете харесват женски гърди - една теория

Защо хетеросексуалните мъже отделят толкоз внимание на тези огромни, леко увиснали от гръдния панер на дамата тъкани?

Истината е, че учените в никакъв случай не са били в положение да предложат приемлив отговор на този въпрос, само че в този момент един невролог смята, че е разкрил обяснението и то " просто наподобява напълно разумно ".

Лари Янг е професор по психиатрия от университета Емори в Атланта и изследва неврологичните основи на комплексното обществено държание. Според него човешката еволюция е обострила античен нервозен център, който в началото е съществувал, с цел да ускори връзката сред майката и новороденото по време на кърмене. Сега този нервозен център служи, с цел да заздравява връзката сред двойките. Резултатът? Мъжете, сходно на бебетата, обичат женски гърди.

Когато зърната на дамата бъдат подтиквани при кърмене, един неврохимичен окситоксин нахлува в мозъка и й оказва помощ да концентрира вниманието си върху бебето. Проф. Янг обаче твърди, че този нервозен инстикт не е непокътнат единствено за новородените.

Привличането към женските гърди е " мозъчен резултат, който се демонстрира при хетеросексуалните мъже, когато минават през пубертета ", изяснява Янг. " Еволюцията е избрала това, с цел да направи гърдите привлекателни за мъжете в полово отношение и по този начин се задейства оня нервозен център на привързаността, който другояче свързва дамата и бебето ".

Според ученият повода, че този феномен се следи само при хората, а не при други бозайници е фактът, че ние сме склонни към моногамни връзки, до момента в който 97 % от бозайниците нямат тази процедура. Друга причина е, че за разлика от тях, хората са изправени и интимните милувки могат да стават лице в лице, тъй че гърдите се подтикват по-лесно при секс.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР