Защо Главният прокурор на България си скъса оставката пред медиите

...
Защо Главният прокурор на България си скъса оставката пред медиите
Коментари Харесай

Емануил Йорданов пред novini.bg: Чакат ни продължителни кални борби между прокуратурата и политиците, а хората ще бъдат докрай омерзени

Защо Главният прокурор на България си скъса оставката пред медиите през днешния ден? Ще се окаже ли Гешев " костелив орех ", който няма да се даде току-тъй и ще се " бие " до дъно, отстоявайки своите позиции? Обидни ли са обстоятелствата, с които се замерят двете страни, поради прекомерната им нагледност? Смяната на една персона с друга, без смяна на разпоредбите, ще способства ли за благоденствие в правораздавателната система? Вече имаме един сърдит на Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г Главен прокурор и какво ще произтече от това?
Разговарям с юрист Емануил Йорданов, някогашен народен представител от и министър на Министерство на вътрешните работи /1999г.-2001 година в държавното управление на Иван Костов  Иван Костов През 1967 година приключва приблизително обучение в 18-о СПУ " Кирил и Методий " (СОУ " Уилям Гладстон " ) -/.



Не зная кому е нужна сходна превзетост като тази на Гешев в ефира.

Като го слуша човек, може да реши, че всички в нашата страна са нарушители и разбойници и единствено той и правилните му хора са загрижени за законността и просперитета на България.
Можеше и да не излиза да приказва пред медиите - резултатът щеше да е отново същият като след утринната му изява. Защото да разяснява единствено едни неща, които са му угодни, и да се разсейва за други, не е кардинално държание за човек на този пост. Примерно, факт е, че в България има един единствен Главен прокурор, против който са протестирали десетки хиляди българи на три континента и той се споделя. Също по този начин, той е публичната фигура, чиято оставка само до в този момент са желали до тук двама министри на правораздаването. Чакаме третият, който ще пристигна, да изиска същото. Ето това не трябва да се подминава, когато се прави обществено изказване.

Не би трябвало да се заблуждаваме въобще - гадната обществена конюнктура у нас ще продължи да се нажежава.

Няма да се сортират никакви средства в заформилата се борба за " главата на Главния прокурор ". Нали всички чухме по какъв начин той подмятна вметки за делото " Барселона гейт " и както нямаше никакви доказателства, несъмнено ненадейно са се появили. При нужда току-виж излезли доказателства в това следствие.
Назад във времето сме коментирали доста обстоятелства - имаше интервал, в който тези, които се осмелявахме да кажем нещо срещу Гешев, се брояхме на пръсти. Примерно, когато излезе концепцията му за избор на Главен прокурор, разясних напълно ясно за проблемите в нея и че не чакам да се случат чудеса в прокуратурата. Това след това се удостовери. Смятам, че когато се прави оценка чиято и да е активност, би трябвало да борави с съответни обстоятелства, в тази ситуация каузи с неоправдателни присъди. Такива на мен не са известни.
Оптимистична прогноза за излаз от основаната обстановка, няма. Чакат ни продължителни кални битки сред прокуратура и политици, а хората ще бъдат до дъно омерзени.

От всичко, което до тук гледах и слушах, стигам до извода, че против е направена скица, по която производството против него, да бъде мотано години наред. През цялото това време, ще продължи замерянето с доста тиня.

Всеки, който познава работата на правосъдната система в България, е напълно наясно, че с цел да се организира естествена промяна, би следвало да бъде сменен с различен правист. Защото никакви промени не могат да се случат до момента в който той е на поста Главен прокурор.
Тепърва ще забележим какво ще произлезе от яда на Гешев по отношение на Борисов. Главният прокурор не пожела да дава отговор на въпроси на публицистите, прочете си домашното и изчезна. Нямаше да е неприятно да каже нещо за делото за Автомагистрала " Хемус ", примерно и за какво толкоз време нищо не се чува за него. Спомена за делото " Барселона гейт ", само че нямаше да е ненужно да разясни за какво толкоз доста месеци се прави превод на двайсетина страници от испански на български. Вероятно испанският е сложен език, само че отлично на Сервантес, че е успявал да написа по този начин добре на него!
Сещам се за един христоматиен израз на някогашния прокурор Николай Кокинов: " Ти си го избра ". Така че Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и Сотир Цацаров  Сотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 година в гр. Пловдив. Средното си обучение приключва в е добре в този момент да си напомнят този израз. Защо двамата избраха за този виновен пост тъкмо, ми е мъчно да преценява.

Но съм сигурен, че ни следва да следим извънредно грозни сценки в общественото пространство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР