Защо едни успяват да изградят кариера и добро име в

...
Защо едни успяват да изградят кариера и добро име в
Коментари Харесай

Шест основни причини за провал в кариерата

Защо едни съумяват да изградят кариера и положително име в професионалната си среда, а други се провалят?

Ето кои са най-често срещаните аргументи, заради които някои хора не съумяват да реализират по този начин стремежи триумф в кариерата.

Страхувате се даже да опитате

Това е най-често срещаната причина, заради която хората се провалят в живота, във всяка сфера от него. В последна сметка, по какъв начин е допустимо да постигнеш нещо, в случай че даже не си опитал? От друга страна обаче тези, които имат куража да преследват фантазиите си, нормално се отхвърлят прекомерно бързо, тъй като не виждат мигновени резултати. Те са нетърпеливи и това е обикновено, всички желаеме допустимо най-бързи резултати. Но един път ще съумяваме, един път ще се проваляме грандиозно – построяването на кариера изисква увереност, кураж и дълготрайно отдаване, което ще ви държи фокусирани в резултата.

Намирате си извинения

Не единствено че извиненията са непродуктивни, само че могат да бъдат и дразнещи. Всички познаваме най-малко по един човек, който си намира всевъзможни извинения и се пробва да упрекна другите за своите неточности. Това обаче е тъкмо тази вероятност в живота, която ще ви докара до неуспех. Когато си намирате извинения за грешките, вие искрено заявявате, че нямате надзор над живота си и че не сте способни да се адаптирате към непрекъснато изменящите се условия към вас.

Твърде уплашени сте от неуспеха

Всеки се бои от неуспех, и няма нищо неправилно в това. Когато се неуспехите в нещо, това демонстрира, че не сте задоволително положителни – или готови – да постигнете тази съответна цел в този съответен миг. Страхът обаче е унищожителен от всички гледни точки, изсмуква силата ви и ви дърпа обратно. Важно е да осъзнаете страха си и да работите за откриването на личния си път към триумфа. Най-добрата настройка в тази ситуация е: може би ще се неуспехите, а може ни няма – има единствено един метод да разберете и той не е като стоите настрани от триумфа, поради боязън от неуспех.

Другите постановат своите професионални цели върху вас

За страдание не живеем в съвършено общество, където постоянно получаваме шанса да работим това, което обичаме, и от време на време други хора(обикновено родителите) се пробват да ни наложат цели в кариерата. Това постоянно са техните лични цели, които не са съумели да осъществят, и се пробват да го реализиран посредством вас. В последна сметка обаче, в случай че нямате пристрастеност към работата си, няма и да вършиме кой знае какво, с цел да се издигнете.

Не преследвате своите лични фантазии

Никога не се опасявайте да мечтаете огромни фантазии и да се надявате, че един ден ще съумеете да постигнете триумф, правейки това за което мечтаете. Често се оказва, че подозрението надвива по пътя към професионалния триумф. Важно е да осъзнаете, че с цел да съумеете в това, което обичате да вършиме, би трябвало да се адаптирате към изискванията към вас. Ако имате пристрастеност – да речем снимка – изключително значимо е да сте наясно с новостите в технологиите и техниките на снимане, което би ви помогнало да се отличите. Успехът в кариерата значи, че ще би трябвало да си изградите собствен личен път и да бъдете водач, а не може да бъдете подобен, в случай че нямате силата и куража да следвате фантазиите и копнежите си.

Липса на убеденост и увереност

Някои хора се провалят в кариерата си, просто тъй като не са самоуверени и решителни – или тъй като са мързеливи. Тези, които пробват да получат работа отдавна и са постоянно отхвърляни, са склонни да имат доста ниско самочувствие във връзка с професионалната им стойност, тъй че даже не смеят да си помислят за гонене на кариера. От друга страна някои просто са мързеливи – те желаят всичко да се случва бързо и без компликации и в случай че можеха, щяха да вземат някой да сбъдва техните фантазии, а те единствено да обират плодовете от работата му. Светът обаче не работи по този начин и по тази причина е значимо да останете положителни, да имате положителна визия в живота си и в кариерата си. Никой няма да почука на вратата, предлагайки ви кариера наготово.

Как да одобряваме рецензията на работното място
Научи ме на изкуството на дребните крачки

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР