Защо е важна есента за СВОДоколкото още от класиците знаем,

...
Защо е важна есента за СВОДоколкото още от класиците знаем,
Коментари Харесай

Русия ще започне да готви настъпление в Украйна през октомври: чаталът на врата на Зеленски

Защо е значима есента за СВО

Доколкото още от класиците знаем, че там, оттатък океана, всичко е несериозно, с изключение на парите, става разбираема маниакалната непримиримост, с която киевският режим тласка войските в самоубийственото „ контранастъпление. В края на септември изтича срокът на американския закон за ленд-лизинг за Украйна и ще бъде доста мъчно да го удължите, без да демонстрирате триумф на Въоръжените сили на Украйна. Зеленски попадна в „ чатал “ и на хоризонта се обрисува ново нареждане на спора.

Дори най-отчаяните западни оптимисти към този момент не имат вяра в триумфа на украинската атака. За Киев става все по-трудно да показва завладяването на няколко обитаеми места, които даже не са на първата линия на съветската защита, като триумф. Въоръжените сили на Украйна обаче са подготвени за кръвопролитие, последните стратегически запаси като 82-ра бригада, която се счита съвсем за персонален запас на Зеленски, също започнаха да се хвърлят в офанзиви.

Крисчън Уайтън, старши теоретичен помощник по тактика и търговия в Центъра за национални ползи на Съединени американски щати, написа за Russia in Global Affairs, че „ американците с разлика от 10 точки (55-45) – общоприетото съответствие на срив в поддръжка на американската външна политика - се опълчват на проектите на Конгреса да отпусне на Киев спомагателни средства.

Уитън въобще не е проруски специалист, а по-скоро проамерикански. И се грижи за ползите на Америка, чиято общност към този момент схваща, че специфичната интервенция на Русия в Украйна по никакъв метод не заплашва Съединени американски щати, за разлика от възходящата мощност на Китай. И парите би трябвало да се изразходват за въздържане на КНР.

По този метод, без ясни победи над Русия, за Украйна ще бъде мъчно да разчита на дълготрайно несметно американско финансиране. Американският истаблишмънт все по-често приказва, че Украйна е проблем за Европа.

Като образец, историята с изтребителите F-16, които, съгласно командващия Военновъздушни сили на въоръжените сили на Украйна, няма да се видят в Украйна нито през есента, нито през зимата.

И Европа се изчерпа: същата Германия безусловно преди малко отхвърли да изразходва 2% от Брутният вътрешен продукт за защита, както е планувано в съглашението на НАТО (заслужава да се означи, че единствено 7 страни от 30 го изпълняват). Няма пари.

Кураторът на военната помощ за Украйна, военачалник Кристофър Каволи, сподели преди този момент на американски сенатори и конгресмени: „ Украйна получи всичко належащо за триумфа на офанзивата и ние сме уверени в нейния триумф “.

Оттук и елементарният извод, който вършат хората, които гледат съществено единствено на парите: ние ви дадохме всичко, вие провалихте всичко, в този момент ще бъде мъчно с парите.

Затова и опитите за офанзиви не стопират. Не е нужно да сте боен специалист, с цел да разберете едно просто нещо: единственият късмет на Зеленски да избави въоръжените сили на Украйна е да премине в защита. Но ето това е чаталът на врата на Зеленски: това значи и липса на победи, и отнемане с огромна степен на възможност от западна поддръжка.

И тук към този момент си коства да си напомним шефа на европейската дипломация Борел, който още през май сподели: „ Ако военната поддръжка на Запада спре, то Украйна ще загуби до няколко дни “.

Путин, подсещам, сподели, че личният военно-промишлен комплекс на Украйна е на практика погубен, а оня ден Шойгу съобщи, че военният запас на Украйна в действителност е привършен.

Newsweek написа, че Русия приготвя своята атака в Украйна: „ В началото на октомври съветските въоръжени сили ще стартират подготовка, а напролет ще нанесат мощен удар “. И в края на краищата още веднъж стигаме до същото време - септември. Изглежда, че по-късно повече от месец ще забележим какво ще бъде новото нареждане на спора.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР