Защо да избираш между ваканция на морето и в планината,

...
Защо да избираш между ваканция на морето и в планината,
Коментари Харесай

Ваканция 2 в 1: на море и планина в Приморско


Защо да избираш сред почивка на морето и в планината, като можеш да имаш и двете по едно и също време? Приморско е курортът на българското южно Черноморие, който комбинира една от най-обширните и красиви плажни линии с непосредствена непосредственост до вековни букови и дъбови гори на Странджа планина.

Така едно от дребното божествен кътчета със съхранена природа притегля към този момент десетки години хиляди туристи от България и чужбина. Те могат да избират сред модерните улеснения и занимания на южния и северния плаж и по-интимното прекарване на закътани заливи.

Заливът на Перла несъмнено е една от емблемите на Приморско. Заради спокойните и чисти води, близостта с горите на Странджа и специфичната сила от тракийското светилище Бегликташ, в годините на соца там е издигната именитата резиденция, а регионът е бил наличен единствено за определени. Днес той се посещава свободно от хиляди туристи и е едно от най-любимите места на децата поради спокойните игри в плиткото море, което им предлага и срещи с любопитни морски жители. Тази година чести гости в залива на северния плаж са и черноморските делфини, които даже се доближават с любознание до лодките.
 Снимка 627656

Ако поемете към Странджа, пък можете с малко шанс да срещнете разнообразни горски жители - зайци, костенурки, лисици, сърни, та даже и доблестен елен под лунната светлина. Горските пътеки могат да ви отведат по суша до закътани заливи като този на Маслен нос и фиордите в района. Там можете да прекарате ден на спокойния плаж и да се подкрепите с порция прясна риба, уловена на разсъмване от риболовците.
 Снимка 627659

Пеша или с автомобил от залива Перла можете да стигнете и до тракийското мегалитно светилище, което все по-често е наричано " Българският Стоунхендж ". Сравнението се е наложило освен тъй като съставлява характерно подредени камъни в кръг върху скална повърхнина, само че и поради функционалностите които се има вяра че е изпълнявало, а точно - безоблачен часовник, календар и храм.
 Снимка 627657

След като се разноските около долмените, можете да пречистите духа си, като преминете през " провиралището ", а по-късно да поемете по пътека, която ще ви води до девствения залив Света Параскева. Това е очарователно, безшумно и даже малко тайнствено място - обхванато от изобилна зеленина и надълбоко врязано в сушата с дребна плажна линия от към 100 м. Докъдето ви стига погледът няма да видите хора или постройки и в действителност можете да се почувствате откъснати от света, в прегръдките сред Странджа и морето.

А когато сте подготвени, в случай че желаете, можете бързо да се върнете към актуалните улеснения и занимания на курорта, където ви чакат заведенията за хранене и питейните заведения, разходка по крайбрежната алея или комерсиалните улици, атракционите в лунапарка, лятното кино и летният спектакъл с богата културна стратегия.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР