Защо bTV са пропуснали да покажат всички данни? Този въпрос,

Защо bTV са пропуснали да покажат всички данни? Този въпрос, ...

Скриха ли данни, че Слави Трифонов ще спечели предсрочните избори?


Защо bTV са пропуснали да покажат всички данни? Този въпрос, при това в две поредни публикации в профила си в Twitter, поставя зам.-председателя на "Има такъв народ" и главен сценарист на "Шоуто на Слави" Тошко Йорданов.

Йорданов показва диаграма на проучване на "Маркет линкс" за нагласите за предсрочни парламентарни избори. Изследването е сред 1053 души над 18-годишна възраст, проведено е в периода 16 - 23 април, 2021 година и е финансирано от bTV и "Маркет линкс". В оригиналната статия, bTV набляга на това, че ГЕРБ води с под 1% на "Има такъв народ" (21,1% срещу 20,3%), но всъщност информацията е непълна. Това е резултатът в графа "със сигурност ще гласувам".

В графа "по-скоро ще гласувам", партията на Слави Трифонов води - с 24,1% срещу само 14,6% за ГЕРБ, т.е. разликата е почти 10%! В графа "Колебая се/не мога да определя", "Има такъв народ" пак има предимство - 15,5% срещу 7,1% за ГЕРБ. Като се има предвид това и се сумират нещата в графа "Всички", "Има такъв народ" води с 18,7% срещу 16,5% за ГЕРБ-СДС съгласно изследването. Голям е обаче процентът на нерешилите - 13,2 на сто.

Източник: fakti.bg